Accenture планира нови 100 работни места у нас

Броят на кандидатите за работа, идващи от най-засегнатите от Covid сектори, рязко се покачи
(снимка: CC0 Public Domain)

Технологичната компания Accenture ще засили присъствието си у нас със стартиране на ново звено в оперативния център, позициониран в София. До края на годината фирмата планира да отвори над 100 работни места.

Оперативният център на Accenture допълва и надгражда дейността на съществуващия и по-рано технологичен център на компанията у нас, в който понастоящем работят 200 професионалисти в ИТ сферата.

Новото звено стартира своята дейност по-рано през настоящата година, като предлага набор от възможности, подходящи както за хората, които в резултат от ситуацията са изгубили своята работа, така и за онези, които тепърва стартират кариерния си път.

През последната година и половина се наблюдават трусове в много бизнеси, което води до четворно увеличение в броя на кандидатите за работа, идващи от най-засегнатите от Covid кризата сектори, коментираха от компанията. Все по-голяма е динамиката в търсенето на атрактивно място за професионална реализация.

За оперативния си център в София Accenture търси кандидати с отлични познания по някой от следните езици: френски, немски, италиански, испански, португалски, гръцки, турски или нидерландски.

След назначаване на която и да е от позициите, одобрените кандидати ще преминат през двумесечно обучение за повишаване на квалификацията в специализираната сфера на дейност на компанията. По този начин, новите служители подобряват своя опит в сектора, а също и езиковите си познания, умения за обслужване на клиенти и справяне с трудности.

Само в рамките на миналата година Accenture е инвестирала над 866 млн. долара в обучение и развитие на своите специалисти по света. В тази сума се включват и допълнителни инвестиции в преквалификация на таланти за извършване на по-сложна и удовлетворяваща за тях дейност.

„Хората са нашият най-ценен ресурс и способността ни да утвърждаваме и развиваме техните таланти във време, в което те стават все по-важни за нашия успех, е от ключово значение за обезпечаване на представянето ни в бъдеще”, коментира Ралука Бургелеа, която ръководи оперативните центрове на Accenture в България и Румъния.

Служителите в оперативния център на Accenture у нас вече са над 500. Задачата им е да помагат на организациите да преодолеят предизвикателствата, пред които са изправени, чрез силата на данните при вземане на решения, увеличаване на човешките възможности с помощта на технологиите и разширяване на гъвкавите модели на работа с машинен интелект.

Коментари по темата: „Accenture планира нови 100 работни места у нас”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Някой разбра ли с какво се занимава тази компания?

Коментар