Thor 210: бързи и леки клавиши + мултимедиен „удължител“

Хибридната технология на Thor 210 съчетава предимствата на механична и мембранна клавиатура
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Клавиатури на пазара има много, но тази е малко по-различна и необикновена. Тя е с хибридни клавиши и мултимедиен център. Геймърите несъмнено ще оценят тези предимства наред с атрактивната RGB подсветка.

Когато избираме нова клавиатура, една от дилемите е механична или мембранна да изберем. Механичната е малко по-шумна, но с чувствителни клавиши, леки и удобни. Мембранната е тиха и „мека“, но всяко копче трябва да се натиска по-яко. Предимствата и на двете обаче са съчетани в хибридна технология, вградена в Genesis Thor 210.

Благодарение на комбинацията от тези две решения играчът получава бързо време за реакция – около 8 милисекунди – при сила на задействане от едва 60 грама, известна само от механичните клавиатури. Издръжливите клавиши са способни на до 20 милиона клика. Работата е тиха и спокойна, за да не безпокои околните при нощна игра.

Още с изваждането от кутията се набива на очи, че кабелът на клавиатурата не завършва с традиционния USB куплунг, а с тройка кабели: USB, аудио-жак и жак за микрофон. Това не е случайно и има пряка връзка с мултимедийния хъб в горната, задна част на клавиатурата. Там пък има два USB порта и аудио входове за микрофон и слушалки.

Идеята е любимите микрофон и слушалки да бъдат „изнесени“ на преден план, да освободят пространство на масата и USB портове на компютъра. Така човек лесно може да свърже слушалките и мишката директно към клавиатурата, за да бъде всичко на една ръка разстояние. А на USB портовете на компютъра може да си сложи за зареждане телефона или външна батерия.

Подсветката с нейните 7 зони позволява редица цветови светлинни ефекти, като има 11 режима на светене – кой от кой по-зрелищни. Разбира се, сред тях е и любимият ефект PRISMO.

Антигостингът е като за геймърска клавиатура: до 19 клавиша могат да бъдат натиснати едновременно и правилно разпознати.

Пак като за любителите на игрите тази клавиатура позволява насочването да става със стрелките или пък с клавишите WASD, които нарочно са обозначени с допълнителна маркировка – стрелки.

Но едно от най-хубавите неща в Thor 210 RGB е нейната вградена памет. Благодарение на нея всички настройки ще бъдат запомнени, когато искате да отидете на LAN парти и да играете с приятели.

И ако това не е достатъчно, има и клавишна комбинация, с която може да се влиза в и излиза от така наречения „игрови режим“ – при него могат да се активират записаните макроси и настройки за игра с други компютри.

Genesis Thor 210 RGB е налична за покупки в търговската мрежа у нас от партньорите на официалния дистрибутор Поликомп. Клавиатурата струва около 70-80 с включен ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар