Корейско обединение развива роботиката и умните сгради

Партньорство на LG и Hyundai цели да модернизира жилищните и офис сгради
(снимка: CC0 Public Domain)

Корейските компании LG Electronics и Hyundai Elevator обявиха, че са подписали споразумение с цел обединяване на силите в сегментите на роботиката и интелигентното строителство. Съгласно условията на сделката, двете компании ще проучват бизнес-възможностите в сферата на роботиката, интелигентните сгради и т.нар. умен дом.

По отношение на бизнеса с роботика, LG и Hyundai ще създадат модернизирани услуги, при които самоуправляеми роботи се качват на асансьори и придвижват стоки сами, комуникирайки помежду си. Двете компании очакват тази услуга да стане широко използвана в жилищни сгради, офис сгради и болници.

Освен това партньорството включва прилагане на модерните OLED дисплеи на LG в асансьорите на Hyundai с цел увеличаване на удобството на потребителите и подобряване на първокласните визуализации, съобщи Inbuildingtech.

В допълнение, Hyundai Elevator планира да разработи отворен интерфейс за свързване на приложения (API), който ще позволи различни апликации да взаимодействат с асансьорите. Това, според фирмата, ще създаде синергия в различни области на сградното управление, обвързвайки по интелигентен начин асансьорите с апартаменти, хотели и други елементи от сградите. Двете компании дори говорят за нов пазарен сегмент, наречен „вертикална електронна мобилност”.

Миналия месец LG представи робот за доставка, който може да обслужва както вътрешната, така и външната среда. Фирмата обяви партньорство с държавната комунална компания Korea Electric Power Corp. за разработване на решения за „домашна енергия”, които могат да помогнат на потребителите да намалят разходите за електроенергия.

Наред с това технологиите на двете компании могат да бъдат обвързани с други елементи на домашната автоматизация като табели, умни врати и различни „смарт” системи в сградата.

Коментар