Mitsubishi прави ултра-бърз асансьор

С увеличаване на броя на небостъргачите по света продължават да се развиват и все по-модерни технологии за асансьорите, които ги обслужват. Летящите нагоре-надолу кутийки побират все повече хора, движат се все по-бързо.

Mitsubishi е един от лидерите, като компанията е разработила асансьори, които са в състояние да превозват по 80 души наведнъж. Сега фирмата обаче се е заела да подобри скоростта – с технологии, които позволяват на ултра-високоскоростен асансьор да пътува с повече от 60 км/ч, съобщи gizmag.com.

Различните технологии, които Mitsubishi е вкарала в новата си разработка, включват най-доброто от най-бързите асансьори в света. Сред тях са електромотор, пестящ до 30% енергия, хидравлични дискови спирачки, олекотени кабели, системи за намаляване на вибрациите, аеродинамична форма, системи за контрол на въздушното налягане и др.

Mitsubishi казва, че всички тези технологии са включени в новото поколение асансьор, който ще бъде използван в изгражданата в момента 632-метровата Шанхай Тауър в Китай.

Коментар