Samsung пусна нови сгъваеми смартфони на цени от 2149 лв.

Основният екран на Galaxy Z Flip3 5G е 6,7 инча, с честота на адаптивно опресняване до 120Hz
(снимка: Samsung)

Трето поколение смартфони със сгъваем дисплей Galaxy Z Fold3 5G и Galaxy Z Flip3 5G вече са в продажба, съобщи Samsung България. Глобалната премиера на устройствата се състоя в средата на август, а сега те са достъпни на пазара у нас на цени, започващи от 2149 лв.

За първи път в категорията на сгъваемите смартфони Galaxy Z Fold3 5G и Z Flip3 5G имат сертификат за водоустойчивост IPX8. Рамките им са изградени от материала Armor Aluminum – най-здравият алуминий, използван някога при Galaxy смартфон. Телефоните са оборудвани с нов 5-нм процесор и са съвместими с 5G мрежи.

Galaxy Z Fold3 5G е създаден с цел мултитаскинг и има 7,6-инчов AMOLED Infinity Flex дисплей
(снимка: Samsung)

В допълнение, предният и задният корпус са изработени от най-здравото стъкло, използвано досега – Corning Gorilla Glass Victus. Сред иновациите, свързани с издръжливостта на екрана, е новият защитен филм от разтеглив PET материал, който надгражда предходните устройства от Galaxy Z серията с 80% повече  устойчивост и оптимизира слоевете на панела на екранa, сравнено с предходните модели.

Galaxy Z Fold3 5G е създаден с цел мултитаскинг, има 7,6-инчов AMOLED Infinity Flex дисплей и е първият по рода си сгъваем смартфон, който поддържа S Pen, разработен специално за него. С новата Eco технология, екранът е с 29% по-ярък, но в същото време консумира значително по-малко енергия. Що се отнася до честотата на опресняване, тя е 120Hz – както на основния, така и на външния дисплей.

Galaxy Z Fold3 5G е първият сгъваем смартфон, който поддържа S Pen, създаден специално за него
(снимка: Samsung)

Моделът Galaxy Z Flip3 5G се отличава с компактен размер и елегантност, подобрена функционалност на камерата и още по-голям външен дисплей – четири пъти по-голям в сравнение с предишния. А основният екран е 6,7 инча и с честота на адаптивно опресняване до 120Hz.

Новости при Z Flip3 са още възможността за видео във Flex режим и подобреното заснемане на бързи селфита, което може да се случва без отваряне на смартфона.

Galaxy Z Flip3 5G е компактен и елегантен, с подобрена камера и по-голям външен дисплей
(снимка: Samsung)

Сгъваемият Galaxy Z Fold3 5G се предлага в цветове мистично черно, мистично зелено и мистично сребърно на цени от 3499 лв. (256 GB) и 3699 лв. (512 GB). Моделът Galaxy Z Flip3 5G е наличен в цветове ванилия, лавандула, зелено и мистично черно на цена от 2149 лв. (256 GB).

Коментари по темата: „Samsung пусна нови сгъваеми смартфони на цени от 2149 лв.”

добавете коментар...

  1. :o)

    Пожелавам им успех като с 3D телевизорите и 8K резолюцията 🙂

  2. Симо

    Honour, Huawei, Asus Rog, One plus, Poco, Redmi, Realme, Moto, Nubia..
    Много са и са два пъти най малко по евтини

  3. Битцент

    Доста по-добро и по евтино от айшит.

  4. А

    Тия са луди…

Коментар