Dell печели солидно от дистанционната работа

Преминаването към „хибридна работа” увеличи рязко търсенето на персонални компютри
(снимка: CC0 Public Domain)

Въпреки, че цялата технологична индустрия е в стрес заради дефицита на чипове, приходите в звеното за клиентски решения на Dell са нараснали с цели 27% до рекордните 14,3 милиарда долара през второто тримесечие на финансовата година. С това Dell надмина пазарните прогнози за приходите си.

Обяснението за лудия растеж е в преминаването към „хибридна работа”, отбелязва The Economic Times. Тенденцията се сочи като причина за търсенето на компютри от корпоративен клас: бизнесите инвестират в осигуряване на служебни компютри за своите дистанционно работещи служители, както и в облачни услуги.

Наред с това на индивидуално равнище хората по цял свят продължават да купуват компютърни устройства, дори след една година работа от вкъщи. Данните от IDC показват, че доставките на персонални компютри са се увеличили с 13% от април до юни.

Съживяването на икономиката през последните няколко месеца пренасочи някои потребителски разходи за компютри към други сектори. Но скорошното увеличение на броя на случаите на Covid-19 и съответно въвеждането на рестрикции притеснява мнозина и увеличи търсенето на оборудване за отдалечена работа и учене.

Коментар