Онлайн конфигуратор улеснява избора на Intel сървъри

Изборът и поръчката на Intel сървъри са улеснени максимално с онлайн конфигуратор
(снимка: Intel)

Крайни клиенти и асемблатори могат сами да изберат и поръчат нужния им сървър, базиран на Intel хардуер, чрез удобен онлайн конфигуратор. Става дума за машини от висок клас, при които цялата система е доставена директно от Intel, съобщиха от дистрибутора АСБИС България.

Конфигурацията включва процесори и памет, а при добавяне на SSD дискове от компанията, остава да бъдат монтирани единствено твърди дискове от друг производител, ако е необходимо. Това може да се случи още при поръчката към АСБИС, където на склад има голямо разнообразие от подходящи модули и компоненти.

Партньорите на дистрибутора могат да поръчат системата в три нива на окомплектовка: само като компоненти; като полуготова система от шаси и дънна платка или като изцяло готов сървър, асемблиран от Intel – ниво L9. За крайните клиенти важи последната опция.

Сървърите Intel се ъпгрейдват лесно, с по-малко часове работа, която не е строго специализирана и високоплатена, уточниха от АСБИС. Потребителите са улеснени от наличието на широк набор от компоненти при надграждането, което рефлектира и върху цената на операцията.

Самото конфигуриране на сървъра става с наличния онлайн конфигуратор, където са изброени най-актуалните системи, базирани на процесори Xeon Scalable 2-ро и 3-то поколение, като съвместимостта при избора е гарантирана 100%. Конфигураторът предлага няколко подхода при избор на конфигурация:

по тип на сървъра, където може да бъде избран едномодулен или мултимодулен сървър в настолно шаси или за монтаж в рак, като се започне от двупроцесорни системи с 24 ядра;

 по приложение на сървъра – например за малки офиси, интензивни изчисления, облачни центрове и съхранение на данни.

В допълнение, наличен е списък на съвместимите операционни системи и допълнителен хардуер, така че конфигурацията да работи безпроблемно в дадената среда. При избор на конкретен продукт на Intel, в списъка автоматично могат да бъдат изведени всички съвместими компоненти – от GPU до RAID и мрежови контролери, дискове и др.

Регистрираните партньори на АСБИС имат достъп до още по-подробен конфигуратор на сървъри Intel, от който директно могат да направят поръчка. В него е налична и онлайн помощ, директно осигурена от специалисти на Intel, които помагат при избора на най-оптималното решение. Поддръжката не е само в предпродажбения процес, а и по време на гаранционната експлоатация на машината.

Полезна функция на онлайн конфигуратора е възможността за запазване на вече избрани системи и създаване на оферти за изпращане по електронен път.

Всички сървърни конфигурации на Intel се предлагат в България с 3-годишна гаранция, която може да бъде удължена до 5 години. Освен това АСБИС осигурява достъп до демо машина, която може да бъде използвана за „proof of concept” директно в информационната инфраструктура на клиентите.

Коментари по темата: „Онлайн конфигуратор улеснява избора на Intel сървъри”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Конфигураторът ти помага да избереш кой интел да НЕ купиш и да си вземеш AMD.

Коментар