Мобилно приложение съхранява Covid сертификат в телефона

QR кодът може да бъде сканиран за проверка директно от дисплея на телефона
(снимка: CC0 Public Domain)

Българското мобилно приложение Cardbox вече позволява удобно съхраняване на Covid сертификати в телефона. С негова помощ потребителите могат, при поискване, да предоставят за сканиране и валидация своя сертификат директно от екрана на мобилното си устройство.

Приложението е одобрено от трите най-големи магазина за мобилни апликации – Google Play, App Store и AppGallery и е достъпно за сваляне безплатно.

Добавянето на Covid сертификата в приложението е лесно – нужно е само да се сканира неговият QR код с камерата на мобилния телефон. По този начин цялата информация автоматично се въвежда и визуализира в приложението.

QR кодът може да бъде сканиран за проверка директно от дисплея на телефона, включително и с новото официално приложение на България за сканиране и валидиране – Covid Check BG. Това е голямо удобство за потребителите, особено при въвеждане на мерки, при които в заведения, театри, кина, фитнес зали и други ще се допускат само ваксинирани или преболедували лица.

Сред основните предимства на Cardbox е подробната информация, която то дава за сертификата. Освен валиден QR код, видими са данните за дата на ваксинация, вида на приложената ваксина и нейния сериен номер.

Всичко това е достъпно както на български, така и на английски език. Приложението дава възможност да бъде прикачен и оригиналният PDF файл на сертификата.

Възможността за съхранение на Covid сертификати е добавена в последния ъпдейт на Cardbox. Приложението за съхранение на карти за отстъпки вече е свалено 200 000 пъти, съобщиха от разработчика.

Даунлоуд: Cardbox

Коментари по темата: „Мобилно приложение съхранява Covid сертификат в телефона”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Да си го инсталират, където слънце не огрява

Коментар