Путин обяснява климатичните промени пред ученици

Сериозни катастрофи са се случвали на Земята много пъти, припомни Путин
(снимка: CC0 Public Domain)

За да разберем климатичните процеси, трябва да вземем предвид промените на планетата, смята Владимир Путин. Сред причините, които изследват учените, руският президент посочи експлозии на свръхнови, изригвания на вулкани и падащи метеорити.

Промените, настъпващи във вътрешността на Земята и извън нея, дори в мащаба на Галактиката, трябва да бъдат взети предвид, за да се разберат текущите климатични процеси, каза Путин на среща с ученици от школата към Всеруския детски център „Океан”, цитиран от ТАСС.

„Сериозни катастрофи са се случвали на Земята много пъти дълбоко през вековете, когато е умирало почти всичко живо на планетата, а не само динозаврите, за които непрекъснато говорим”, коментира Путин.

„Преди десетки, стотици милиони години са се случили събития, които са довели до почти пълното измиране на всички живи същества… по-малко от 70% от всички живи същества са загинали”, добавя той.

Путин посочва няколко причини, от които се ръководят учените при изследване на климатичните промени, сред които „възможни експлозии на свръхнови в близост до Земята, вулканични изригвания, които създават някакво подобие на ядрена зима, падащи метеорити с размер до 10 километра”.

„Това е цялата история, историята на нашата планета. И за да разберете как днешните антропогенни емисии влияят на реалните [климатични] промени, трябва да вземете предвид всички тези фактори, а не просто това, което се случва в нашата страна. Трябва да погледнем какво се случва в Галактиката, в близкия космос, в недрата на Земята”, обобщава Путин.

Коментари по темата: „Путин обяснява климатичните промени пред ученици”

добавете коментар...

  1. :o)

    Няма ли го нарисуван на някой плакат – усмихнат като тея в Северна корея?
    “другарят путин събеседва с ученолюбиви ученици”

  2. by don

    Путян слънцето не свети без да се обади някъде по някоя тема

  3. Boro

    maleee e golqma tapotiq

Коментар