Стартира е-книжарница за мобилни устройства

Операторът vivatel отвари първата електронна книжарница в мобилната мрежа у нас. „Книги за мобилен телефон” е най-новата услуга на компанията, която стартира вчера, в Деня на народните будители.
Над 300 заглавия са достъпни през мобилен телефон и могат да бъдат разгледани както на сайта на оператора, така и на wap.vivatel.bg. За ползване на услугата е необходимо телефонът да поддържа технологиите Java и WAP. Цените на книгите са от 30 стотинки до 3 лева с включен ДДС.
Потребителите могат да четат във виртуалната библиотека произведенията на български автори като Иван Вазов, Христо Ботев, Любен Каравелов, Алеко Константинов, Пейо Яворов и Паисий Хилендарски. Наред с класическите заглавия „Немили-недраги”, „Хъшове”, „Бай Ганьо” и др., почитателите на българското литературно творчество ще могат в скоро време да четат чрез мобилния си телефон и редица произведения от съвременни автори.
„Мобилната книга е горещо явление на европейския и силно развития японски пазар. vivatel предоставя още една възможност на хората да прекарват приятно свободното си време като посещават електронната ни книжарница, каза Мария Тойчева, мениджър „Маркетингови комуникации” на оператора.

Коментар