Technics SB-C600 – компактна озвучителна система

Новите SB-C600 са двулентови бас-рефлексни озвучителни тела с уникален говорител
(снимка: Technics)

Technics, търговската марка за Hi-Fi аудио продукти на Panasonic, обяви нова компактна озвучителна система. SB-C600 са двулентови бас-рефлексни озвучителни тела с уникална коаксиална конфигурация на говорителите, работещи като точков източник на принципа „Linear Phase”.

Технологично SB-C600 „заимстват” много аспекти от по-големия си брат, системата Technics SB-G90M2. При конструирането им е използван задълбочен компютърен анализ и симулация за оптимизиране на говорителите, елементите и структурата на корпуса с цел ефективно елиминиране на нежеланите вибрации и изкривявания, и значително подобряване на цялостната чистота и качество на звука.

„За да можете да проектирате малка, много компактна озвучителна система, която е способна да пресъздаде усещането за просторна концертна зала у дома… е необходим наистина сериозен опит. Инженерите на Technics са използвали максимално своя опит и ноу-хау, перфектно демонстрирани в новата озвучителна система SB-C600”, каза продуктовият мениджър на Technics за Европа Франк Балзувайт.

Нискочестотният 15-мм говорител е допълнен от 25-мм високочестотен говорител с алуминиев купол
(снимка: Technics)

SB-C600 – основни характеристики

• Конфигурация Phase Precision Driver емулира версията на самостоятелно стоящите подови озвучителни тела SB-G90M2 и съдържа голям нискочестотен говорител с диаметър 15 cm, допълнен от 25 mm високочестотен говорител с алуминиев купол.

• Linear Phase Equalizer (акустично изравняваща фазова капачка), както се използва и при SB-G90M2, потиска нежеланите фазови смущения, като по този начин позволява безпроблемна интеграция на средночестотния и високочестотния диапазон за реалистичен звук без изкривявания

• Балансирана конфигурация BDMA (Balanced Driver Mounting Architecture) със закрепване при магнита на говорителя към вътрешна преграда в центъра на тежестта предотвратява нестабилността на озвучителното тяло. Това елиминира нежеланите вибрации и спомага за постигане на по-висока чистота на звука

• Преден порт, специално оформен с помощта на прецизен анализ на въздушния поток, елиминира вентилационните шумове.

• Твърд корпус с монтиране на говорителите към вътрешна преграда потиска вибрациите и осигурява реалистично звучене

SB-C600 ще се предлага в Европа от ноември 2021 г. в семпло, модерно матово черно покритие. Цената на системата все още не е обявена.

Коментари по темата: „Technics SB-C600 – компактна озвучителна система”

добавете коментар...

  1. very СъСпишъС МЕН

    РЕАЛната ЦЕНА е само: ок. 1’800 местни БГН левчета.

  2. Симо

    KEF или Bowers and Wilkins 800D3 …

Коментар