Стив Возняк основа космическа компания

След като напусна Apple, Стив Возняк се впусна в редица нови начинания
(снимка: Steve Vozniak / Twiiter)

Стив Возняк, създателят на Apple заедно със Стив Джобс, е сред основателите на нова частна космическа компания, стана ясно от публикация в Twitter на легендарния ИТ предприемач.

Туитът и свързаното с него видео в YouTube разкриват оскъдна информация за компанията Privateer. Краткото видео включва комбинация от исторически и съвременни клипове на космически полети. В описанието се посочва, че Privateer „работи, за да поддържа космическото пространството безопасно и достъпно за цялото човечество”.

Основатели на компанията са Стив Возняк и Алекс Филдинг. Возняк е известен със историята си в Apple, докато Филдинг създаде фирмата за роботика Ripcord, Inc. През 2002 г. двамата основаха Wheels of Zeus – компанията за кратко работи по създаване на безжични устройства за проследяване на местоположението.

Засега не е ясно какви специфични услуги ще предлага Privateer. Фирмата планира представяне пред ограничена аудитория на конференцията AMOS тази седмица, съобщи SpaceExplored.

Стив Возняк направи много неща след оттеглянето си от Apple, така че създаването на космическа компания не е изненадващо. Той стартира редица нови начинания – от пускане на първото програмируемо универсално дистанционно управление до основаването на Silicon Valley Comic-Con.

Космическите стартъпи изглежда са следващото голямо нещо. С появата на многоразови ракети и спрециални малки кораби е по-лесно от всякога да се изведе полезен товар в космоса. Но засега е трудно да се прогнозира какво ще предложи Privateer на Возняк и Филдинг.

Коментари по темата: „Стив Возняк основа космическа компания”

добавете коментар...

  1. :o)

    Не видях от “следващото голямо нещо” да е произлязло досега нещо 🙂
    Това просто е някакво различно НЕЩО което се прави, защото другите неща са пренаселени

Коментар