Samsung осмя Apple и анонса на iPhone 13

Иновациите, представени от Apple в iPhone 13, бяха осмени като такива от конкурента Samsung
(снимка: Apple)

Веднага след вчерашното представяне на смартфоните от серията iPhone 13 конкурентът Samsung публикува няколко съобщения в социалните мрежи, които осмиват така наречените иновации, които отдавна присъстват в устройствата на южнокорейския производител.

Apple с гордост обяви, че iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max за първи път в линията разполагат с екрани ProMotion с честота на опресняване до 120Hz. Но Samsung припомни, че нейните смартфони отдавна са оборудвани с екрани на 120Hz.

Очевидно, Samsung упреква Apple, че представя за иновация нещо, на което потребителите на смартфони с операционна система Android отдавна са свикнали.

Още миналата година Samsung Galaxy S20 дойде с поддръжка на режим 120Hz, който след това се появи в Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21 и Galaxy Z Fold3. В същото време последният от изброените модели получи не само огъващ се екран, но и подекранна камера.

Samsung също не пропусна да уязви своя конкурент, че все още дори не прави и намек за сгъваеми смартфони: „Представете си колко по-интересен би бил новият iPhone, ако може да се сгъне наполовина”, казват корейците.

„Някой друг има ли усещане за дежавю? Или само ние?”, коментираха от Samsung Mobile US в социалната мрежа Twitter.

Коментар