Студенти изграждат мащабна Cisco мрежа

Възпитаници на академиите на Cisco помагат за изграждане на мащабната мрежа на 21-вата Международна олимпиада по информатика в Пловдив. 11-те студенти, ангажирани в проекта, са подбрани с конкурс, съобщи компанията, която е предоставила комуникационно оборудване за инфраструктурата.

Мрежата осигурява високоскоростно свързване на 400 компютъра към сървърите за обработка на резултатите на състезателите. Гарантирана е непрекъсната работа, дори и при повреда на произволен компонент, както и защита на пренасяната информация и свързаните в мрежата компютри.

Преди 20 години България стана основател и домакин на първата Международна олимпиада по информатика. Днес представители на над 80 държави ще мерят отново сили на олимпиадата в Пловдив.

От стартирането на програмата "Cisco мрежова академия" през 1999 г. в България броят на обучените специалисти е над 15 000. В световен мащаб през академиите преминават над половин милион души годишно. Обучените до момента студенти са над 2 милиона в 160 страни по света.

Коментар