ADATA EC700G – превръща SSD M.2 или SATA във външен диск

Кутията изглежда красиво със страничната RGB ивица в преливащи се тонове
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Ако искате да натоварите голям филм или цяла фотосесия на външна памет и то бързичко, запознайте се с нещо полезно: кутията ADATA EC700G за SSD дискове. Устройството идва с елегантен метален корпус с матово черен цвят, около 11х4,5 см и дебелина приблизително колкото кутийка за визитки.

Тази джаджа дава различен живот на вътрешните полупроводникови носители тип NVMe M.2 PCIe или SATA – с нея те могат да се използват като външни SSD. Кутията е съвместима с всички размери M.2 дискове, вкл. 2280, 2242 и 2230, и осигурява скорост на пренос на данни до 1000 MB/s.

Високата скорост е възможна благодарение на наличния интерфейс USB 3.2 Gen2 Type-C (в комплекта са включени и необходимите кабели), по който можете да прехвърлите 10-гигабайтов филм на външния SSD за около 20 секунди.

Кутията се отваря много лесно и мигновено, без каквито и да е инструменти. Достатъчно е да натиснете малък потъващ бутон отстрани и да плъзнете капачето – след това идва ред да поставите SSD носителя вътре.

При вграждането на SSD диск с висок капацитет в EC700G, можете да съхранявате в кутията снимки, музика, филми, графики, рендери. Тя работи с всякакви операционни системи – macOS, Windows, Android, така че файлове могат да се прехвърлят от и към всякакви устройства.

Не на последно място елегантната капсула изглежда красиво със своята странична ивица с цветно светодиодно осветление в преливащи се тонове.

Кутията ADATA EC700G може да се поръча у нас от партньорите на официалния дистрибутор Most Computers. Цената на този нов продукт на тайванския производител все още не е обявена за България.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар