Инфодизайн България добави AI-решенията за защита на ReaQta

Платформата на ReaQta използва AI-управляван поведенчески анализ, за да гарантира, че заплахите се откриват независимо от използваните техники за промъкване и разпространение
(илюстрация: ReaQta)

Водещият доставчик на решения за сигурност ReaQta и местният дистрибутор Инфодизайн България обявиха партньорство за осигуряване на по-добра защита на организациите в днешния многослоен пейзаж на киберсигурността. Споразумението за дистрибуция покрива териториите на България и Румъния.

„Постоянно търсим решения, които да помогнат на нашите партньори да локализират и разрешават критични проблеми в сигурността на клиентите. Чрез усъвършенстваната платформа за сигурност на ReaQta партньорите ни ще получат видимост върху заплахите, които антивирусният и антишпионският софтуер не могат да предоставят”, коментира Надежда Еремиева, управител на Инфодизайн България.

Хакерите използват все по-усъвършенствани техники за заобикаляне на защитните стени и антивирусните решения, за да установят присъствие в мрежите на компаниите. Промъкнали се незабелязано, те разполагат с време и достъп, за да планират атаката си.

Платформата ReaQta-Hive разчита на собствена технология NanoOS за защита на работните станции, която „обгръща” операционната система и я прави невидима за злонамерен софтуер и нападатели. В потвърждение на нейната ефективност, Gartner отличи компанията като „Cool Vendor” в класацията „Network and Endpoint Security” за 2020 г.

Две различни сканиращи устройства прилагат най-съвременни методи за машинно обучение към поведението на приложенията и автоматично предупреждават за активни или възникващи заплахи, без необходимост от предварително познаване на атаките. Този безсигнатурен подход, комбиниран с AI-управляван поведенчески анализ, гарантира, че заплахите се откриват независимо от използваните техники за промъкване и разпространение.

„Щастливи сме да предоставим на нашите MSSP партньори един подобрен инструмент за защита като ReaQta. Лекотата и справянето с инциденти играе важна роля в ежедневните операции на всяка компания, като доверието в използвания продукт за сигурност е от решаващо значение”, сподели Надежда Еремиева и допълни, че скоро предстоят технически сесии за представяне на решението и запознаване с управлението му.

ReaQta е високо оценявана в Европа платформа за автономно засичане и реакция на базата на изкуствен интелект, изградена от елитна група експерти по киберсигурност и изследователи в сферата на AI/ML с богат опит в правителствените разузнавателни операции. Благодарение на безпрецедентни нива на автоматизация в съчетание с интуитивен дизайн, клиентите и партньорите на компанията могат да управляват и подсигуряват по-голям брой крайни точки без необходимост от висококвалифициран персонал.

Защитата на крайните точки от ReaQta допълва портфолиото на Инфодизайн България, което се състои от добре позиционирани решения за киберсигурност от множество доставчици, вкл. F-Secure, DLP от ITsMine, архивиране и възстановяване от NAKIVO, управление на привилегировани акаунти (PAM) от senhasegura и анти-фишинг от IRONSCALES. Заедно тези решения формират единствена по рода си система за откриване и управление на киберзаплахи, подчертаха от компанията.