Huawei няма да продава бизнеса със смартфони

В момента е трудно да се купят 5G смартфони с бранда на Huawei
(снимка: Huawei)

Подразделението за смартфони на Huawei наистина е изправено пред значителни предизвикателства заради санкциите на САЩ, но компанията не възнамерява да го продава и дори е амбицирана да се върне сред лидерите, стана ясно на конференцията Huawei Full Connect.

Ръководството на компанията призна, че в момента е трудно да се намерят 5G смартфони Huawei, но китайският производител няма да изостави бизнеса си с мобилни телефони или да го продаде.

Нещо повече, Huawei работи усилено, за да възвърне водещите си позиции си на пазара. Това обаче може да отнеме няколко години, отбелязва Gizchina.

По време на анонса на смартфоните Huawei P50, изпълнителният директор Ю Чъндун заяви, че компанията се е сблъскала с четири рунда американски санкции.

В новата серия няма 5G модели, въпреки че смартфоните P50 са оборудвани със съвременни процесори Snapdragon 888 и собствения Kirin 9000. Същевременно, цените на по-старите 5G модели като Mate 30 и Mate 40 тръгнаха нагоре.

През март напускащият председател на Huawei Ху Хукун заяви, че в сравнение с миналата година бизнесът с мобилни телефони на компанията е силно засегнат.

Коментар