Mate 40 разпродаден за 28 секунди в Китай

Анонсът на Huawei Mate 40 е гледан от 4 милиона души на живо в JD.com
(снимка: Huawei Mobile / Twitter)

Вчера, малко след като Huawei представи своите дългоочаквани флагмани от серията Mate 40, смартфоните станаха достъпни за предварителни поръчки в популярната платформа JD.com. Според официални представители на онлайн търговеца, Huawei Mate 40 е разпродаден само за 28 секунди.

Както обикновено, обемът на стартовата партида не се съобщава. Но вече е известно, че повече от четири милиона души са гледали на живо пресконференцията, посветена на Mate 40, само в платформата JD.com, съобщи Gizchina.

От JD казват, че ще продължат да приемат предварителни поръчки за двата смартфона до официалния старт на продажбите им в Китай – на 30 октомври. На този ден обаче само тези, които са успели да направят поръчка в рамките на първите секунди, ще могат да получат своите смартфони. В момента само по-големите модели Mate 40 Pro и Mate 40 Pro Plus са достъпни за предварителни поръчки.

Според официалната информация, производителността на смартфоните от линията Mate 40 ще намалее само с 2,5% в рамките на 36 месеца след началото на използването им.

Новата флагманска серия на Huawei включва по-достъпния модел Mate 40, както и по-скъпите Mate 40 Pro и Mate 40 Pro Plus. След анонса известният сайт за анализ на камери DxOMark пусна своето ревю за Mate 40 Pro, в което общият резултат на смартфона е 136 точки. Това поставя Mate 40 Pro на първо място в класацията на DxOMark и го прави новия крал на мобилната фотография.

Коментар