Progress придоби Kemp за 258 млн. долара

Progress сключи сделка, която подкрепя стратегията на компанията за ръст на бизнеса
(снимка: Progress)

Софтуерният разработчик Progress сключи окончателно споразумение за придобиване на Kemp – компания, която помага на организациите да предоставят, оптимизират и подсигуряват приложенията и мрежите си във всяка облачна или хибридна среда, или т.нар. „application experience”.

Сделката на стойност 258 милиона долара се очаква да приключи през октомври т.г. след одобрение от страна на регулаторите и удовлетворяване на други условия за приключването. С това придобиване Progress разширява портфолиото си от продукти в областта на DevOps, разработката на приложения, свързаността на данни и дигиталните преживявания, като добавя управлението на „application experience”.

„Сега повече от всякога организациите осъзнават нуждата приложенията им да са непрекъснато „на разположение” на потребителите и да бъдат високо ефективни. Продуктите на Kemp адресират точно това и допълват портфолиото ни от водещи решения за разработка, пускане и управление на високо въздействащи приложения”, каза Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress.

По неговите думи, придобиването на Kemp е част от цялостната стратегия на Progress за ръст на бизнеса. „Сделката ни осигурява допълнителен мащаб и източници на приходи, създавайки значителна стойност за акционерите на компанията”, допълни Гупта.

Продуктите Kemp Loadmaster и Flowmon Network Visibility следят производителността на приложенията, като разпределят и балансират трафика и натоварването между различните сървъри –  както в облака, така и on-premises – и осигуряват висока ефективност и непрекъсваемост.

Това се случва чрез машинно обучение, което разпознава аномалиите и предупреждава ИТ специалистите за тях, преди те да са повлияли на крайните потребители. Функционалностите на Kemp допълват продукта на Progress за управление на мрежи WhatsUp Gold.

„Комбинираното продуктово портфолио на двете компании ще донесе допълнителна стойност на клиентите и партньорите ни, а сходните корпоративни култури и силният фокус върху клиента със сигурност ще доведат до дългосрочен успех”, коментира сделката Рей Даунс, главен изпълнителен директор на Kemp.

Коментар