Китайски производител пуска смартфон с Huawei услуги

Смартфонът LeTV S1 е първият с Huawei Mobile Services от друг производител
(снимка: Gizmochina)

На пазара се очаква първият в света смартфон с мобилни услуги Huawei (Huawei Mobile Services), но от производител, различен от Huawei или Honor. Моделът идва от китайската компания LeTV, позната преди като LeEco.

След временно излизане от пазара, поради финансови затруднения, LeTV се завръща с новия си смартфон LeTV S1. Голямата новина около този модел е, че включва предварително инсталиран набор от услуги и приложения на Huawei, което не се беше случвало досега с устройствата на други производители освен Huawei и Honor.

Притежателите на LeTV S1 ще могат да използват телефона с продуктите от екосистемата на Huawei. Успоредно с това LeTV изгражда и свързана платформа за своите телефони, телевизори и други устройства. Когато те се появят на пазара, потребителите ще могат да използват LeTV телефоните си, за да взаимодействат с други продукти в платформата на компанията.

LeTV S1 стъпва на едночипова система Unisoc Tiger T7510 и използва HD+ дисплей китайско производство с неизвестен диагонал, съобщи Gizmochina. Паметта и други компоненти също са от Китай. Моделът е оборудван с батерия 4900 mAh, тройна основна камера и скенер за пръстови отпечатъци. Има и 5G модем.

Смартфонът LeTV S1 ще стане достъпен за покупки следващия месец от онлайн магазина LeMall. Очаква се дотогава да бъдат обявени пълните му спецификации и цената. Междувременно компанията уточнява, че нейният водещ смартфон все още се разработва и ще го обяви догодина.

Коментари по темата: „Китайски производител пуска смартфон с Huawei услуги”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Това е добра новина, Leeco правeха хубави и евтини смартфони преди да фалират.Дано изплуват

  2. Boro

    i kvo ot tva

Коментар