Eлектромобил впечатли с пробег от 830 км

Електрическият седан Lucid Air е способен да измине над 800 км с едно зареждане
(снимка: Lucid)

Автомобилният производител Lucid Motors доказа, че спазва обещанията си. Когато преди година обяви, че неговият електрически седан Air ще може да измине над 800 км с едно зареждане, това звучеше твърде добре, за да е истина. Но сега официални данни от тестове, проведени от независима фирма, потвърдиха, че Lucid Air е способен да преодолее 830 километра.

Оценката бе потвърдена от американската Пътна агенция. Обичайно нейните оценки са „разочароващо” преживяване за автомобилните производители, защото официалните цифри често пъти са по-малки от тези, прогнозирани от самите производители.

Но при Lucid Air се получи обратното: всъщност колата се справя малко по-добре от прогнозираното. Моделът постигна официален рейтинг от 520 мили , тоест 837 км, съобщи GreenTech.bg.

В електромобила има система за двойно задвижване на всички колела с 933 к.с. При модела Dream Edition Range за изминаването на 830-те километра са необходими 19-инчови джанти.

Има и втори модел, наречен Dream Edition Performance, който постига пробег от 758 километра със своето подобрено двумоторно задвижване от 1111 к.с. Най-сетне моделът Air Grand Touring със своите 800 к.с. е способен да измине 830 км.

За съжаление на феновете, цените на различните модели на Lucid са също толкова високи, колкото и нейното постижение откъм пробег.

Коментари по темата: „Eлектромобил впечатли с пробег от 830 км”

добавете коментар...

  1. Антисорос

    Много си ТъП Саше!

  2. Симо

    Продавам доджа … Много бензин ей голяма ламя…колегите ме убедиха за електричките с техните тесла и Нисан лииф и съм сигурен че ще е добре само ме притесняват тази батерия колко ще издържи като е студено, може би за зимата е добре една малка количка на бензин за 2месеца само останалото време с електричката ще е перфектно или само една малка на бензин ама са ми смешни и смешно малко горят…

  3. Фофу

    “То всеки може да наблъска батерии и за 1000 мили.” Сигурен ли си ? Твоите братушки дали могат ???? Дай пример за успешен техен електромобил и с 500 км пробег. Или какъвто и да било електромобил.
    Автопилота е по-добре от твоите мозъчни възможности. Никой не говори за автопилот и той за сега не е законен никъде. Ако си чул недочул за автопилоти вземи се поограмоти. Или поне чети какво пишеш.

  4. xyz

    Ок, ок и колко коли са продали? Автопилота как е? То всеки може да наблъска батерии и за 1000 мили.

Коментар