Повечето РС потребители в САЩ не знаят за Windows 11

Windows 11 чука на вратата, но повечето американци не знаят за новата ОС
(графика: Microsoft)

Новата операционна система Windows 11 излиза официално следващата седмица, на 5 октомври. Но неотдавнашно проучване в САЩ показва, че мнозинството от потребителите на компютри не знаят за това събитие.

Проучването е проведено от Savings.com сред 1042 възрастни потребители на персонални компютри, на които се задавани различни въпроси, съобщи Neowin. Най-любопитният факт е, че 62% от анкетираните не знаят за предстоящото излизане на Windows 11.

Сред потребителите, които знаят за пускането на Windows 11, около 40% планират да надградят системите си. 14% не искат да инсталират нова операционна система, а 45% все още не са решили.

38% от анкетираните, които знаят за Windows 11, не могат да посочат най-интересната иновация в операционната система. 14% казват, че с нетърпение очакват да стартират Android приложения на своя компютър. 13% от участниците чакат нов дизайн, същият процент потребители споменават нови функции за игри.

Около 4% от участниците в проучването посочват възможността за гласово диктуване с автоматични препинателни знаци, докато 3% от американците се интересуват от нови „джаджи” (widgets).

Коментар