Без YouTube и Gmail приложения на престарели Android устройства

Потребители на устройства с Android 2.3.7 и по-ранни губят достъпа си до Google приложения
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребителите на по-стари устройства с Android вече нямат възможност да използват профила си в Google за приложения като YouTube, Gmail и Maps, става ясно от официално изявление на компанията в раздела за поддръжка.

„Google вече няма да разрешава влизане от устройства с Android, работещи под Android 2.3.7 или по-малка версия, от 27 септември 2021 г. Ако влезете в устройството си след 27 септември, може да получите грешка в потребителско име или парола, когато се опитвате да използвате продукти и услуги на Google, като Gmail, YouTube и Maps”, се казва в съобщението.

Версия Android 2.3.7 датира от декември 2010 г. Сред телефоните, които не са получили официална актуализация на системите си, по-стари от Android 2.3.7, фигурират Samsung Galaxy S2, Sony Xperia Go и HTC Evo 4G.

Услугите на Google за по-нови операционни системи – Android 3.0 за таблети, Android 4.0 и следващи версии – ще продължат да работят. Изключването на достъпа за устройства с Android 2.3.7 и по-ранни версии не влияе на работата на услугите на Google в браузъра, уточняват от компанията.

Коментари по темата: „Без YouTube и Gmail приложения на престарели Android устройства”

добавете коментар...

  1. :o)

    Спокойно. Андроид 4.0? Батерията и електрониката на тва устройство ще е умряло далеч преди да му спрат софтуерната поддръжка 🙂

Коментар