Android приложенията ще се чувстват „у дома” в Windows 10

Microsoft загърби проекта Windows Mobile, но не и идеята за интеграция на Windows и Android
(снимка: CC0 Public Domain)

Приложенията за Android са достъпни с известни компромиси в Windows 10, благодарение на Your Phone – инструмент, който позволява на смартфоните да се синхронизират с персонални компютри. Тази функция засега е съвместима само с определени Android телефони, но според информирани източници, Microsoft иска да осигури достъп до Android от Windows 10 за всички.

В скорошната Twitter публикация пазарният наблюдател Зак Боудън (Zac Bowden) твърди, че Microsoft работи по функционалност, която ще позволи на всички потребители на Windows 10 да стартират Android приложения локално на РС-то, без да използват смартфон.

Към момента това звучи като амбициозен план, но изглежда, че Microsoft ще го реализира още през 2021 г., коментира Softpedia. Като се има предвид, че пролетната актуализация на Windows 10 внася малки подобрения във функционалността, най-вероятно новата възможност за използване на Android приложения ще се появи с големия есенен ъпдейт на платформата, а участниците в програмата Windows Insider ще я получат още по-рано.

Това не е първият опит на Microsoft да обедини две екосистеми за приложения. По-рано компанията се опита да интегрира Android приложения в Windows 10 Mobile, за да реши проблема с недостига на приложения за своята платформа. Една от компилациите на Windows Mobile включваше поддръжка на приложения за Android, без да са необходими други инструменти ( като Your Phone, например), но в крайна сметка проектът за мобилна ОС на Microsoft се провали.

Засега стратегията за Windows 10 изглежда работи много по-гладко отколкото за Windows 10 Mobile, така че има голям шанс Microsoft да е по-ангажирана да направи Android изживяването възможно най-добро на Windows десктопа. Изтеклата информация за плановете на компанията не е потвърдена официално.

Коментари по темата: „Android приложенията ще се чувстват „у дома” в Windows 10”

добавете коментар...

  1. ха

    >Android приложенията ще се чувстват „у дома” в Windows 10
    Дали „у дома” ще се чувстват? По-скоро „у врага” ще се чувстват.

  2. Saevar

    тва ако е като “Windows Subsystem for Linux”, като го повикаш ти идва със минута закъснение и после за изпълняване на дадена задача отнема няколко секунди хората ще го отпишат веднага…

Коментар