Българска ERP система работи в четири държави

„Интересът, който все повече компании от различни държави вече проявяват към нашия софтуер, показва, че сме на прав път”, заяви Иван Аржентински, управляващ съдружник на ERP.BG
(снимка: ERP.BG)

Разработчикът на българската система за управление на бизнеса ERP.net вече има внедрявания в четири държави освен у нас. Това са Северна Македония, Сърбия, Великобритания и САЩ. Очаква се в началото на следващата година компанията да стартира дейност също в Румъния и Германия като част от дългосрочна стратегия за международна експанзия.

Системата ERP.net много скоро ще се сдобие с UK VAT модул за обслужване на ДДС на пазара във Великобритания. Той служи за подаване на ДДС декларации (VAT Return) към местната администрация HMRC за фирми, регистрирани в Обединеното Кралство.

Разработката засилва позициите на българската компания на Острова, където тя вече има работещо дъщерно дружество – ERP.net Corporation, както и реализирани проекти.

Новият модул ще бъде включен в ERP системата в нейната Версия 2022, която излиза през февруари 2022 година. Освен това, в новата версия ще бъде включена и поддръжка на често използвани търговски похвати и видове данъци като Construction Industry Scheme (CIS), Reverse Charge, Postponed VAT, Retention и др.

„Целенасочените инвестиции в иновации, направени от нашия екип през последните години, позволиха да създадем ERP софтуер и цялостна екосистема с приложения за него, които не отстъпват по нищо на най-добрите световни продукти в бранша. Затова и разширяването на дейността ни на международния пазар е съвсем естествена следваща стъпка в нашето развитие”, заяви Иван Аржентински, управляващ съдружник в ERP.BG.

Коментар