Пет причини да не бързаме с прехода към Windows 11

Windows 11 излиза на 5 октомври, но според някои експерти не трябва да се бърза с миграцията
(снимка: Microsoft)

Новата операционна система Windows 11 излиза на 5 октомври и много потребители си задават въпроса струва ли да направят прехода от Windows 10 веднага. Докато някои очакват с нетърпение новата версия, други са скептично настроени.

Има поне пет причини да не бързаме с миграцията от Windows 10 към Windows 11, според експертна оценка на автор в блога Overclockers. Ето кои са те:

Второстепенен проект. Първоначално Windows 11 беше замислена като актуализация на Windows 10, наречена Sun Valley. Разработчиците твърдяха, че 11-та версия никога няма да има, но тя все пак се появи.

Странни системни изисквания. Дори компютри от 2020 г. могат да се окажат несъвместими с Windows 11, ако се гледат строгите изисквания към хардуера на новата ОС. Тя ще работи нормално на компютри, базирани на Coffee Lake, Zen+ и по-модерни процесори.

Неудобен интерфейс и липса на някои важни функции. Една от критиките е, че актуализираният интерфейс на Windows 11 е подходящ само за таблети, но не и за обикновени компютри или лаптопи. Също така в новата версия са скрити много функции, които се виждат едва когато щракнете с десния бутон върху файла (за да видите всички от тях, ще трябва да натиснете Shift + F10). Има също забележки по отношение на лентата на задачите и менюто „Старт”.

„Враг на доброто”. Много хора имат инсталирана Windows 10 на компютрите си и са свикнали с нея. Необходимо е нещо по-значимо от промените в Windows 11, за да се решат на актуализация.

Проблеми в началото, както при всички нови версии на Windows. Първоначалната версия на Windows 11 ще дойде не само с някои предимства, но и  с недостатъци, които може да са доста сериозни. Потребители, тествали новата операционна система, се оплакват от влошаване на производителността, спад на честотата на кадрите и др.

Коментари по темата: „Пет причини да не бързаме с прехода към Windows 11”

добавете коментар...

  1. Отчаян

    Не мога да заредя Уиндоус 10 , непрекъснато ми дава началния екран на 11 – ти ата !

  2. Боза

    Компанията монополист ,сменила номера на Вируса……Голям праз

  3. :o)

    Имаше един виц едно време като излезе Windows 7:
    What is Windows 7 – a Vista that works… 😀 😀 😀

  4. Обикновен Потребител

    С 5+ годишен компютър,с възможност за инсталация на Windows 7 само един ден издържах с това “дърво” Windows 11…

  5. Обикновен Потребител

    Когато слушам за поредна версия на Windows 1… просто отвътре ми идва да крещя:
    Защо??? Просто работете по Windows 7 и оставете, много работи има които могат да се направят за да може системата да стане:
    Windows 7 Forever!!!

  6. Ники

    Има лесно се инсталира андроид на компа ама аз седя на Уиндоус само заради игри

  7. Човек

    Ако има начин как само с андроид да борави човек,изобщо не искам уиндоус.

  8. Ники

    Пълни простотии всеки пише аз съм с дуал коре и си ползвам windiws11 а и никой никого насила не кара да си купува нов компютър

  9. Anonymous

    Planned obsolescence -> хттпс://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence

  10. Админ

    Много скоро ще забранят влизането в банки, букинг сайтове и интернет магазини ако нямаш еди коя си версия на windows с официалните пачове за сигурност инсталирани единствено от официалният сървър. Така е при телефоните.

  11. Anonymous

    Изкуствен начин да се принудят хората да купуват нови компютри. Тази операционна система няма нужда от такива компоненти, защото не е по-различна по вид и финкционалност от 10.

Коментар