Equinix ускорява дигиталната инфраструктура на Ubisoft

С повишените нива на търсене гейминг платформите трябва да бъдат поддържани от стабилна инфраструктура
(снимка: Equinix)

Equinix, глобалната компания за дигитална инфраструктура, бе избрана от i3D.net – доставчик на услуги за хостинг на приложения и инфраструктура, за поддръжка на неговата платформа за гейминг.

Придобита от едно от най-големите имена в гейминг индустрията – Ubisoft, i3D.net предлага глобална мрежа с минимални забавяния. Компанията сключи партньорство с Equinix, за да си осигури по-голяма близост до своите крайни потребители, вследствие на скока в потреблението.

Гейминг пазарът отбелязва солиден растеж, а според прогнозите ще достигне 46,7 милиарда щатски долара през 2025 г., спрямо 42,2 милиарда щатски долара през 2020 г. В допълнение към органичното разрастване в глобален план, i3D.net отбелязва и значителен ръст на гейминг бизнеса, което наложи удвояване на капацитета.

Със скока в потреблението и търсенето в глобален мащаб на реалистично и последователно изживяване на крайния потребител, както и излизането на пазара на нови игри, събитията по електронни спортове и ръстовете в популярността на определени игри, нуждата от високоскоростна свързаност за синхронизиране на игри и изпълняване на тестове за внедряване се увеличи.

i3D.net измести своята платформа за гейминг в Platform Equinix, като се интегрира в 38 International Business Exchange (IBX) центрове за данни, намиращи се на територията на Америка, Азиатско-тихоокеанския регион и Европа, за да осигури свързаност с минимални забавяния, нужна за осигуряване на безпроблемно изживяване по време на игра.

Широкоразпространеното внедряване на облачни решения и достъпът до тях промениха начина, по който се разработват, предоставят и играят видео и мобилните игри. Чрез промяна в архитектурата на своята поддържаща дигитална инфраструктура, i3D.net може да предложи скалируемост и незабавно реалистично изживяване без значение от локацията.

„Геймърите винаги се стремят към повишаване на своето ниво и подобряване на собствените умения, както и разширяване на гейм базата, като очакват същото и от разработчиците и доставчиците. С повишените нива на търсене гейминг платформите трябва да бъдат поддържани от стабилна дигитална инфраструктура, която да позволи трансфера на информация с висока скорост. Така ще се осигури безпроблемна игра с възможно най-голямата защита за опазване данните на играчите”, коментира сделката Мат Джордж, директор „Сегментиран маркетинг” за региона EMEA в Equinix.

Компанията ще осигури на i3D.net високо свързана глобална инфраструктура, която предлага необходимите мощност за обработка и мрежова скорост за бързо разработване на игри чрез „point-to-point” подход.

Центровете на Equinix са в основата на единния портал, предлаган от i3D.net на клиентите, чрез който могат лесно да скалират гейминг среди с множество възможности за персонализиране и трафик за възможно най-доброто клиентско преживяване. Порталът разпределя гейминг трафика на няколко различни облачни акаунта, нужни на геймърите от AWS, Google Cloud и Microsoft Azure, чрез взаимосвързаност между 40 точки.

Коментар