Samsung влага $17 млрд. в завод за чипове в САЩ

В търсене на решение срещу кризата с чиповете Samsung ще строи завод в САЩ
(снимка: Samsung)

Почти през цялата 2021 година валят новини, че един или друг производител на електроника забавя темповете на производство или напълно спира някои линии, поради недостиг на чипове. Една от тези жертви беше „фенският” флагман на Samsung – Galaxy S21 FE.

Очевидно, не желаейки отново да отмени анонса на бъдещите си устройства, корейската компания реши да построи нов завод, който ще се занимава с производство на чипове. Предприятието ще се намира в американския окръг Уилямсън, Тексас, съобщи Ройтерс.

За изграждане на завода Samsung планира да вложи 17 млрд. долара. Мястото за строителството е избрано, като се вземат предвид възможните субсидии от местните власти, както и наличието на стабилни източници на електричество и вода.

Samsung възнамерява да произвежда чипове с усъвършенствана логика в новия си американски завод. Въпреки че са по-скъпи, те са технологично по-напреднали.

Началото на строителството е насрочено за януари 2022 г., а пълноценното стартиране на производството трябва да започне през 2024 г.

Коментари по темата: „Samsung влага $17 млрд. в завод за чипове в САЩ”

добавете коментар...

  1. ха

    Всеки гледа да си пласира кеша бързо, за да си вложи парите. За да може после, след затихването на хиперинфлацията да има какво да продаде… А къде най-добро място за продаване в държавата която все още печати световни пари! В Китай става все по-рисково, след като страната в последно време почна да се затваря все повече към осигуряване гладно на собствените си нужди.

  2. :o)

    Всичко е част от търговската война която почна оня ***** тръмп. Сега за да не е в китай завода и на луната ще построят завод. Само да не е при другарите.

Коментар