Instagram влошава самочувствието на младежите

Социалните мрежи често имат негативно влияние върху тийнейджърите
(снимка: CC0 Public Domain)

Вътрешни проучвания на Facebook потвърждават, че нейната социална мрежа Instagram е вредна за много от тийнейджърите, съобщи неотдавна Уол Стрийт Джърнъл. Сега самата социална мрежа реши да говори по тази тема.

За да има обществеността „правилните” данни, Instagram публикува резултати от изследването в блога на Facebook. Те са представени под формата на слайдове, което прави информацията по-лесна за разбиране.

На един от слайдовете се вижда, че Insgram кара всеки пети тийнейджър да се чувства по-зле, когато става въпрос за собствената си оценка, като най-негативни са момичетата от Великобритания.

Налице е също информация за положителното въздействие на мемовете върху младежите – те „карат тийнейджърите да се чувстват най-добре”.

Интересното е, че Instagram се опита да смекчи ситуацията, като написа, че „това проучване не е било (и не е предназначено) за оценка на причинно-следствената връзка между Instagram и здравето или благосъстоянието”. Забележката се повтаря на няколко слайда.

Любопитен факт е също, че в резултат на статията, публикувана от Уол Стрийт Джърнъл, социалната мрежа преустанови работата по приложението Instagram Kids.

Коментар