OpenShot Video Editor – опростен и мощен видеоредактор

Приложението има опростен и елегантен интерфейс, с интуитивно управление
(екранна снимка: OpenShot Video Editor)

OpenShot Video Editor е приложение, с помощта на което можете да създавате и редактирате видеоклипове с HD видеокачество. Програмата се отличава с елегантен и интуитивен потребителски интерфейс.

Основният прозорец се състои от три панела: област с файловете, преобразуванията и ефектите; времева линия; и плейър, където можеje да разглеждате вашите видео проекти.

OpenShot Video Editor включва проста лента с инструменти, но по-голямата част от функциите за редактиране могат да бъдат намерени чрез контекстното меню. Също така можете безпроблемно да добавяте повече файлове и маркери, да „зумвате”, както и да правите скрийншоти.

За някои интерфейсът може да изглежда претрупан, но функциите са добре подредени и достатъчно интуитивни, за да не изпитвате проблеми в работата с приложението.

Създаването на  професионално изглеждащи клипове не е трудно с OpenShot Video Editor
(екранна снимка: OpenShot Video Editor)

Козът на тази програма са нейните инструменти за анимиране, които използват ключови кадри. Налице е и възможност за използване на предварително зададена анимация за видеоклипа – функция, която ще е от полза за начинаещите потребители.

Ако имате повече опит с видео редактирането, може да създадете ключови кадри ръчно. Програмата позволява редактиране на всеки кадър, докато не получите желания анимационен ефект.

Друга добра новина е разнообразието от HD формати, като Apple TV, Blu-Ray, YouTube-HD, Vimeo-HD и други, поддържани от приложението.

Можете безпроблемно да добавяте повече файлове и маркери, да „зумвате” и правите скрийншоти
(екранна снимка: OpenShot Video Editor)

След като приключите с редактирането, можете да експортирате видеоклипа в стандартни файлови формати, като AVI, FLV, MOV, MP4, OGG, MPEG и FLV. От друга страна, ако искате да запазите текущия напредък, можете да запишете файла в OST формат.

В заключение, OpenShot Video Editor определено е инструмент, с помощта на който ще доведете вашите клипове и слайдшоута до професионално качество.

Даунлоуд: OpenShot Video Editor

Коментари по темата: „OpenShot Video Editor – опростен и мощен видеоредактор”

добавете коментар...

  1. where

    freeware?

Коментар