Apple започва да копира Xiaomi, смятат в Китай

Започна ли Apple да копира маркетинга на Xiaomi – в Китай са сигурни в това
(снимка: CC0 Public Domain)

В началото на своето съществуване Xiaomi подражаваше умело на лидерите в смартфон бизнеса Apple и Samsung, като мнозина смятаха, че тя копира иновациите на двете компании в своите продукти. Но ето, че настъпи момент, в който потребители обвиниха американската корпорация, че копира китайците.

Става дума не за някакъв смартфон или лаптоп, а за плакат, посветен на предстоящото онлайн представяне на нови продукти от Apple. Потребителите от Китай енергично обсъждат в местната социална мрежа Weibo колко изображението прилича на рекламен плакат за Xiaomi Mi Mix 2s, пише MyDrivers.

Интересното е, че китайските потребители забелязаха приликата, въпреки че смартфонът на Xiaomi беше представен преди повече от три години.

Тези два плаката за предстоящи анонси на Apple и Xiaomi наистина много си приличат
(снимки: My Drivers)

Премиерата на нови продукти на Apple е насрочена за 18 октомври в 19:00 часа българско време. Очаква се на събитието компанията да обяви нови MacBook Pro 14 и 16 с актуализиран дизайн и дългоочакваните слушалки AirPods 3.

Коментари по темата: „Apple започва да копира Xiaomi, смятат в Китай”

добавете коментар...

  1. ха

    Стига сте се заяждали с Чаворски. Вероятно човекът си е напълно прав и става дума за 2 дни. Просото на толкова време на човек му се налага да завърти някой разговор и да прегледа тук таме в интернет, а през останалото време телефонът му сам си се изключва като му свърши батерията. Това е все пак интелигентно устройство.

  2. Anonymous

    Ха ха ха имаш в предвид на 2 часа ли

  3. Боздугана

    Когато е изключен ли държи 2 дена батерията на твоя про?

  4. Чаворски

    Аз съм с 12 Pro и го зарежам веднъж на два дни.

  5. Добърден

    Батерия,направо ми оправи деня. Напълно си прав.

  6. Батерия

    Да почнат да им копират и батериите, че тоя насран айФон го зареждам по 2 пъти на ден. С един iOS само не става.

Коментар