Facebook променя името си на 28 октомври

Марк Зукърбърг е на път да обяви изключителна новина за Facebook на 28 октомври
(снимка: Mark Zuckerberg / Facebook видео)

Facebook планира да промени името на компанията така, че да отразява по-добре ориентацията ѝ към „метавселената”, според информиран източник, на когото се позовава публикация в The Verge.

Промените ще бъдат обявени много скоро – на конференция на 28 октомври от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг, твърди публикацията. Новата компания ще интегрира Facebook, WhatsApp, Instagram, Oculus и други проекти.

Промяната цели да помогне на хората да видят в компанията не само социална мрежа, но също да я свързват с разширена и виртуална реалност, интелигентни очила и други технологии. Новото име изглежда е строго пазена тайна, но до дни ще стане ясно доколко са верни слуховете.

Спряганото ново име на Facebook може да има нещо общо с приложението Horizon VR, което компанията разработва през последните няколко години. Наскоро то бе променено на Horizon Worlds, малко след като Facebook показа версия за сътрудничество в работно пространство, наречена Horizon Workrooms, отбелязва The Verge.

В момента Facebook има повече от 10 000 служители, които разработват потребителски хардуер като AR очила, за които Зукърбърг вярва, че в крайна сметка ще станат масово използвани като смартфоните.

През юли Зуки каза пред The Verge, че през следващите няколко години „ние ефективно ще преминем от компания за социални медии, каквато ни виждат хората, към компания за метавселена”.

Коментари по темата: „Facebook променя името си на 28 октомври”

добавете коментар...

  1. Култови Имена

    Сред младежта ще са имената Гепи и Хепи, Зуки, Пис-пис, Тагадък, Тротинетка, Мета-фейс-фън-факоф

  2. ново име

    Ще подхожда да бъде новото име ЗуЗу, Базу, Мадо от такъв род зиги заги на младоците да им е в устите. Иначе погледнато за Метавселената тя вече е направена и я има от години нарича се Second Life, но не пречи да бъде зукерната тоест окрадена идеята.

  3. zucky

    Новото име на компанията – FaceBug

  4. SD

    The new name- FAKEBOOK

  5. Камелия
  6. Anonymous

    Трябва тотално да съм изперкал за да си сложа очила с камери и микрофони на фейсбук на лицето

  7. Ники

    На мен и скапания фейсбук не ми трябва 90% реклами не виждам никакви публикации на приятели може и на 3 4 човека излиза от време на време

Коментар