VAT Calculator – изчислява ДДС ставки за над 150 страни

Мобилният ДДС калкулатор улеснява изчисляването на ставките за над 150 страни
(снимка: MyApp.bg)

Световен ДДС калкулатор разработи българска софтуерна фирма. Приложението на MyApp.bg дава на потребителите лесен начин за изчисляване на ставката на ДДС, цената без ДДС и с включен ДДС за всички стоки и услуги в международната икономика в реално време.

Данъкът върху добавената стойност (ДДС) е широко разпространена регулация върху потреблението и се прилага за почти всички стоки и услуги, които се купуват и продават в множество държави по света. Като цяло изчисляването на стойността на ДДС става по класическа формула, но не всеки я разбира и може да я приложи бързо и точно. И тук на помощ идва новото мобилно приложение, което с помощта на алгоритъм може да изчисли ДДС назад и да покаже нетната сума с цена без ДДС за конкретни стоки и услуги.

Мобилното приложение е достъпно във версии за устройства с Android и iOS. В момента се разработва и версията за Huawei AppGallery, съобщиха от разработчика. То включва постоянно актуализираща се система със ставки на ДДС за над 150 страни по света.

ДДС калкулаторът може да е от голяма полза за бизнеса и други потребители в случаи, когато дадена държава извършва промени и въведе намалени ставки. Неотдавна, например, Чехия отмени ДДС върху тока и газа. Друг пример е с промяната на ДДС за заведенията у нас, като мярка в подкрепа на техния бизнес. Редица други страни също променят динамично този потребителски данък, за да отговорят на предизвикателства като пандемията от Covid или нарастващите цени на енергоносителите.

Приложението предлага и премиум версия с множество екстри – без реклами, функция за лесно добавяне на персонализирана ставка, бърз начин за промяна на текущата държава за пресмятане на ДДС, разширена история за всички извършени изчисления, както и актуализации на ставките на ДДС за всички страни в Европейския съюз и по света.

Даунлоуд: ДДС калкулатор за iOS; ДДС калкулатор за Android

Коментари по темата: „VAT Calculator – изчислява ДДС ставки за над 150 страни”

добавете коментар...

  1. хубаво

    Ама не виждам нищо специашно освен реклама

Коментар