Илон Мъск прогнозира 69 000 долара за биткойн

Курсът на биткойн отново се устреми рязко нагоре, а Илон Мъск помага за това
(снимка: CC0 Public Domain)

Тази сутрин основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск отново публикува в Twitter съобщение, което може да повлияе на цената на биткойн и на пазара на криптовалути като цяло.

На илюстрация със сексуален подтекст са показани курсовете, които Мъск прогнозира за близкото бъдеще: биткойн за 69 хиляди долара и етериум за 4,2 хиляди долара. В коментарите потребителите отбелязват, че Илон се опитва да влияе на курсовете на криптовалутите.

Биткойн в момента се търгува за около 65 000 долара, с пазарна капитализация от 1,22 трилиона долара. Що се отнася до етериум, тази криптовалута вече е на стойност 4,18 хиляди долара с капитализация от 493 милиарда долара.

С подобни илюстрации Илон Мъск се опитва да влияе на курса на криптовалута
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Биткойн регистрира исторически момент вчера, когато проби границата от 66 000 долара. Криптовалутата никога не е била толкова скъпа. Тази пролет курсът на биткойн се обърна и падна през лятото до 30 хиляди долара, но след това започна да расте.

Заедно с биткойн и етер, поскъпнаха и други алткойни, включително Solana, Cardano и Binance Coin. Междувременно, анализаторите на Morgan Stanley прогнозират, че Илон Мъск ще стане първият трилионер.

Коментари по темата: „Илон Мъск прогнозира 69 000 долара за биткойн”

добавете коментар...

  1. Симо

    Ква картинка с голотии… Тва сайт за технологични новини ли е или нещо друго???

  2. ммм

    Вие на какви наркотици сте? Не е предвиждане, а е показал цената в момента на поста!

  3. Йордан

    Изпуснал е една нула. Биткойн ще надхвърли половин милион през следващата една година.

Коментар