Nvidia заложи на AMD в платформа за облачен гейминг

Ryzen Threadripper PRO ще задвижва новата облачна платформа за гейминг GeForce NOW
(снимка: AMD)

Процесорите Ryzen Threadripper PRO ще влязат в новото предложение за геймърите на Nvidia – GeForce NOW RTX 3080. Благодарение на чиповете на AMD, облачната гейминг платформа ще осигури ново ниво на изживявания за любителите на компютърни игри.

Решенията Nvidia GeForce SuperPOD ще разчитат на големия брой ядра и високите тактови честоти на AMD Ryzen Threadripper PRO, за да поддържат над 39 петафлопа графична мощ. Всеки процесор разполага със 128 PCIe Gen 4 писти и най-висока в индустрията пропускателна способност при обмен на данни с паметта, подчерта AMD.

„GeForce NOW SuperPOD и GeForce NOW RTX 3080 са кулминацията на повече от десетилетие напредък в облачните игри, който ще позволи за първи път облачен гейминг с ниска латентност при 1440p резолюция и 120 кадъра в секунда”, заяви Фил Айслер, генерален мениджър на GeForce NOW в Nvidia.

По неговите думи, „процесорите AMD Ryzen Threadripper PRO осигуряват най-добрата производителност на процесора, паметта и I/O за игрово натоварване, като помагат да се осигури огромен скок в производителността за геймърите”.

Основателите и приоритетните членове на GeForce NOW имат ранен достъп, за да поръчат предварително GeForce NOW RTX 3080 още сега.

Коментар