Инсталираха Google Play Store на компютър с Windows 11

Android приложенията ще станат нещо обичайно за потребителите на Windows
(снимка: Windows Latest)

Ентусиаст инсталира услугите на Google на персонален компютър под управление на Windows 11. Това стана възможно благодарене на поддръжката на Android в новата операционна система.

С пускане на платформата, Microsoft разреши на членове на програмата Windows Insider да инсталират някои приложения за Android на компютри с Windows 11. Благодарение на това, магазинът за приложения Google Play се появи и в персоналните компютри.

Първоначално списъкът с налични приложения беше много ограничен. Въпреки това, ентусиаст на име ADeltaX успя да намери начин да го разшири. Той инсталира Google услуги в подсистемата за Android (Windows Subsystem for Android, WSA) на компютър с Windows 11, съобщи Windows Latest.

Разработчикът е описал подробно своя проект в GitHub, но за начинаещите ще бъде трудно да го разберат. Въпреки това, добрата новина е, че има начин за интегриране на Google Play Store в Windows 11.

Успешната инсталация ще окуражи и други ентусиасти да експериментират с Android на Windows 11 компютри и така броят че броят на приложенията, които се озовават на десктопа, вероятно ще се увеличи драстично.

Все още не е известно кога Microsoft ще осигури поддръжка на приложения за Android за всички потребители на Windows 11.

Коментар