Xperia Pro-I – смартфон с камера като на фотоапарат

Xperia Pro-I е първият смартфон с матрица на камерата 1.0 и система за фазово автофокусиране
(снимка: Sony)

Sony изпълни обещанието си и представи смартфон Xperia Pro-I със страхотни възможности за снимки. „I” в името означава „Imaging”. Компанията определя новия телефон като допълнение към своята гама от фотоапарати.

Като цяло, това е първият смартфон в света с матрица на камерата с размер 1.0 и система за фазово автофокусиране. Xperia Pro-I има 1,0-инчов сензор, като в компактната камера RX100 VII. Стъпката на пиксела е 2,4 микрометра.

Такъв сензор осигурява висока светлочувствителност, разширен динамичен обхват и оптично боке. Xperia Pro-I разполага както с ултра-широкоъгълен сензор, така и с 3D iToF сензор. Смартфонът има още бутон на затвора на камерата.

Xperia Pro-I е способен за записва 4K видео при 120 кадъра в секунда (fps)
(снимка: Sony)

Що се отнася до видео възможностите, устройството предлага два режима: Videoography Pro за заснемане на репортажи и Cinematography Pro за последваща обработка. Смартфонът може да задържа автофокус върху движещ се обект и поддържа стабилизиране на изображението.

Основната характеристика на Xperia Pro-I е 4K видео запис при 120 кадъра в секунда (fps). Смартфонът идва и с монитор за видео блогъри – допълнителен дисплей, както при цифровите фотоапарати.

Xperia Pro-I разполага както с ултра-широкоъгълен сензор, така и с 3D iToF сензор
(снимка: Sony)

Xperia Pro-I е оборудван с процесор Snapdragon 888 5G, батерия 4500 mAh с живот до три години и 6,5-инчов OLED екран. Sony твърди, че смартфонът изглежда и се усеща като истинска фотокамера.

Коментари по темата: „Xperia Pro-I – смартфон с камера като на фотоапарат”

добавете коментар...

  1. IM-А-мен_DrtБЯЛBoY!

    И да не забравя да изтъкна, че съзирам прАблем, щото баттерито е меко казано слабичко…

  2. IM-А-мен_DrtБЯЛBoY!

    Защо пък да не хареса на масовия потребител таз “сюпърб”-играчка за милионери, щото за “удоволствието” да я държиш в ръчичките си се изисква твърдото условие да снесеш САМО 3,5 БОНА за туй бижу на джапанките, но все пак лудите+баламите тук у нас НЕ свършват…

  3. Kuzmanovv

    По същество това е цяла “екосистема” – допълнителен екран, външен микрофон и трипод/стабилизатор. Не съм любител на изгъзиците на Сони, но ТАЗИ идея/система ми хареса .

Коментар