Интерпол откри достъпа до своя онлайн база

Интерпол откри достъпа до своята вътрешна онлайн база с крадени предмети на изкуството. В постоянно обновявания списък влизат 34 хиляди предмета от целия свят, съобщи международната организация на криминалната полиция.

Достъп до базата ще получат акредитирани организации, след като попълнят анкета на сайта. Покана за партньорство е отправена към министерства на културата, музеи, аукционни къщи, галерии, фондове и колекционери, на които се предлага да подадат специална заявка за ползване на ресурсите на сайта.

Онлайн базата ще замени DVD диска “Крадени предмети на изкуството”. Интерпол го разпространяваше по заявка от заинтересовани организации.

В Интерпол очакват базата да стане ефективен инструмент в борбата с незаконния бизнес с крадени предмети на изкуството. Продавачи и купувачи ще могат във всеки момент да проверят подозрителен предмет, обект на сделка.

Коментари по темата: „Интерпол откри достъпа до своя онлайн база”

добавете коментар...

  1. Надежда Василева/автор/

    Нови неща. Позитивни.
    Няма ли да открият и платформа за “крадена ДНК” и ужасни експерименти със стволови и плацентни тъкани?
    И какво се случва с “жертвите донори/без да са знаели,само мръсните лекари военни медици са били “посветени”/ и как се слагат чипове за следеж и мозъчни копирки, та “реципиентите’ сплотените и слепени мафия бг-руска да си карат кефа по черномория и т.н. и да се предтавят за красиви, умни и здрави и европейски благословени?
    Как мангали и пилептаци браха “цветя” от чорбаджийските генетики и какво ново ужасно нещо се върти из руската панспермия и комунистически слугинажи та да попари и нови …
    Да, платформа за сигнали за експерименти със стволови и плацентни тъкани и насилие върху късно разбралите “играта” донори…?
    Това е предложение до Интерпол, факти за проверка.
    Та фалшиви смъртни актове, та сменени генетични данни, та манипулативни провокации да се изкарат жертвите какви ли не…
    Платформа Крадена ДНК?

Коментар