Wizz Air започва директни полети от и до Пловдив

Летището в Пловдив ще обслужва полети на Wizz Air до Лондон, Дортмунд и Меминтен
(снимка: Wizz Air)

Авиокомпанията Wizz Air стартира от днес директни полети от и до Пловдив. Първите три дестинации са Лондон, Дортмунд и Меминген на цени от 28,99 лв. за еднопосочен билет. Лондонският маршрут е активен от днес. Останалите две услуги ще се извършват от 6 ноември.

„Със стартиране на зимното разписание 2021/2022 и сътрудничеството ни с Wizz Air полетите по международни редовни линии се увеличават от 3 на 12 седмично, а обслужваните дестинации от 1 на 5. В оперативно отношение Летище Пловдив е в пълна експлоатационна готовност и полетите ще се обслужват в съответствие с авационните стандарти”, коментира Пламен Спасов, изпълнителен директор на Летище Пловдив.

Новите полети, супер атрактивни цени и засилени мерки за безопасност ще допринесат и за развитието на местния туристически сектор, каза от своя страна Андраш Радо, старши мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

Компанията препоръчва на клиентите да добавят туристическия застрахователен пакет на Wizz, който покрива Covid-19, и също така да проверяват редовно официалните институционални уебсайтове на страната, до която ще летят, за актуална информация, здравни документи, които се приемат, и всички приложими изисквания за пътуване.

Междувременно цветно кодираната карта за пътувания на Wizz вече е достъпна за използване и на мобилни устройства. Тя се актуализира автоматично ежедневно и включва контролен списък със специфични за всяка държава изисквания за тестване, карантина и сертификати за ваксина.

Коментари по темата: „Wizz Air започва директни полети от и до Пловдив”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    То и за София си има по тъмни

  2. Andrea

    Надявам се да пуснат и за Виена.

  3. :o)

    Тъкмо да намалят малко трафика на по-тъмнички през София. И на летището и с автомобилите 🙂

Коментар