TCL 20 R 5G – бюджетен 5G смартфон

TCL 20 R 5G поддържа високите скорости за мобилни видеоразговори и филми
(снимка: TCL)

Нов бюджетен смартфон за 5G мрежи е достъпен на пазара у нас от телеком оператора А1. Моделът TCL 20 R 5G идва на цена от 99,99 лв. в брой с мобилен 5G план, което го прави един от най-изгодните на пазара.

Ниската цена на смартфона е резултат от инициативата на TCL „5G for all” (5G за всички), която цели да направи комуникациите от пето поколение достъпни за всички. Съвместимостта с новите мрежи отговаря на нуждата от повишена скорост за приложения, филми и мобилни видеоразговори.

Потребителите на TCL 20 R 5G в новата 5G ULTRA мрежа на А1 ще получат плавна HD видеовръзка и гигабитови скорости на сваляне на информация. Моделът поддържа както настоящите мрежи от смесен тип (Non-standalone – NSA), така и самостоятелни мрежи (Standalone – SA), които се очаква да стартират в страната през следващите няколко години.

Дисплеят на TCL 20 R 5G има размер 6,52 инча и честота на опресняване 90Hz,
(снимка: А1 България)

TCL 20 R 5G използва процесор MediaTek Dimensity 700, който предлага добър баланс между производителност и енергоефективност. Чипът е произведен по 7-нанометрова технология, която обещава 28% по-висока енергийна ефективност спрямо 8-нанометровите процесори.

Телефонът включва 4GB RAM и 64GB вградена памет, а батерията е с капацитет 4 500 mAh, като осигурява един ден работа с устройството дори при по-високо натоварване и постоянна свързаност с 5G ULTRA.

Екранът има размер 6,52 инча, честота на опресняване на картината от 90 Hz, честота на дискретизация при докосване 180 Hz и яркост 500 нита. По този начин всяко докосване и движение по екрана се отразява бързо и гладко. Дисплейната технология NXTVISION допълнително подобрява изображенията.

Смартфонът разполага с тройна камера – 13МР основен сензор, 2MP за дълбочина и 2MP за макро снимки. Предната селфи камера има резолюция 8 MP.

5G смартфонът на TCL има тройна основна камера 13MP+2MP+2MP и предна селфи камера 8MP
(снимка: TCL)

TCL 20 R 5G може да се закупи онлайн и от магазините на А1 в черен цвят на цени от 99,99 лева в брой или за 6,99 лева на месец с план Unlimited Ultra, като в комплекта са включени и безжични слушалки ttec SoundBeat+.

Коментар