Duracell пуска домашна батерия с капацитет 14 кВтч

Домашната батерия Duracell Power Center е проектирана за над 6000 цикъла
(снимка: Duracell)

Пазарът на домашни системи за съхранение на енергия привлича все повече производители. Сред тях е компанията Duracell, част от американския холдинг Berkshire Hathaway, която е разработила 14-киловатчасова система за битови клиенти.

Батерията с литиево-железен фосфат (LFP) Duracell Power Center е съвместима с нови или съществуващи фотоволтаични системи и всяка марка инвертор, твърди производителят. Устройството има мощност от 5 кВ и капацитет за съхранение от 14 киловатчаса (кВтч), съобщи GreenTech.bg.

Волтажът на батерията варира от 44,5 до 53,5 V. Ефективността на двупосочно движение е определена на над 85,7%, а производителността е гарантирана за над 6000 цикъла.

Продуктовата линия Duracell Power Center ще се състои от 5 кВ и 10 кВ инверторни изходи с батерии, които могат да се разширят от 14 кВтч до 84 кВтч, съобщават от компанията.

Уникалната двупосочна инверторна технология на Power Center позволява на нови и съществуващи собственици на соларни системи да съхраняват излишната слънчева енергия за използване нощем, като максимизират инвестициите си и същевременно повишават енергийната сигурност и независимост, всичко това без допълнителен хардуер, казват от Duracell.

Новият продукт вече е наличен за продажба на пазарите в Северна Америка и Карибите. Все още не са известни плановете на компанията за навлизане и на други пазари.

Коментар