Илон Мъск подготвя смартфон с марката Tesla

Така изглежда смартфонът Tesla, според публикации в интернет
(снимка: CC0 Public Domain)

В интернет се появиха снимки на първия смартфон с марката Tesla. Това е поредно начинание на шефа на компанията Илон Мъск, който освен с електромобили се занимава с космически проекти и прокопаване на транспортни тунели.

Tesla Phone, както се нарича устройството, се отличава с първокласен ъглов дизайн и флагмански характеристики, които не отстъпват на джаджите от водещи производители. Снимка на смартфона и описание на характеристиките са публикувани в Gizchina.

Предполага се, че Tesla Phone ще има „невидима камера” – това се вижда от надпис на едно от изображенията на устройството. Вероятно смартфонът ще получи електрохромно стъкло, което може да стане прозрачно или потъмнено и тогава камерата наистина няма да се вижда под него.

Отбелязва се също, че такова стъкло вече се използва в спортни автомобили и е представено в смартфона OnePlus Concept One.

Tesla Phone е изграден на базата на чипсет Snapdragon 898, има 4K дисплей, три задни камери с основен 108-мегапикселов сензор и капацитет за съхранение до 2 TB. Цената все още не е обявена.

Коментари по темата: „Илон Мъск подготвя смартфон с марката Tesla”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Лисицата, като не може да стигне гроздето и викала, че е кисело. Ти имал ли си Айфон бе мухльо, че плямпаш глупости. Никой андроид не може да се мери с айфона тъпако.

  2. Стефан

    А бе ти много ги разбираш работите. Той човека няма сигурно сто съветника по икономически въпроси. Да еба и разбирача ти смотан да еба!

  3. :o)

    според мен това няма да просъществува…
    мъск е прекалено умен за да се бута там къде не му е работа…в пазара на смартфони има смисъл само ако си лидер или в топ3…ще му трябват 5+ години непрекъснато наливане на пари в пералнята за да стане това…с какъв смисъл?

  4. Симо

    Супер, фотографията ми е хоби…трябва ми такава камера и за новия телескоп в 45см параболично огледало…

  5. Anonymous

    Нещо не се хвали с капацитет и живот на батерията. А за камерата супер решение от Apple ще си скубят косите каква иновация все още не откраднали на тузарските модни айфончета за хора комплексари и сноби.

  6. Anonymous

    Да, пуска нека да има конкуренция. Най-важното операционната система не пишат каква ще да е. Вероятно Андроид с къстом дизайн, но няма значение нека да пуска да има разнообразие.

  7. Dinoas

    Купете сега и ние ще ви го доставим след 20г. Както е с повечето неща на Тесла…

Коментар