Equinix отчита 75-то поредно тримесечие на ръст

Equinix подпомага бизнеса в прехода към дистрибутирана, хибридна, многооблачна архитектура
(снимка: Equinix)

Пандемията стимулира ускорената нужда за дигитализация на бизнес моделите във всеки сегмент на икономиката. Силни резултати на компанията за взаимосвързаност Equinix отразяват именно увеличеното търсене на дигитална инфраструктура.

Бизнесът на Equinix през третото тримесечие на 2021 г. възлиза на 1,7 милиарда щатски долара, с 8% повече спрямо резултатите от предходната година. Приходите от взаимосвързаност продължават да изпреварват тези за колокация, като се увеличават с 11% на годишна база. Фактори за това са ръстът на физическите крос комутации и широкото въвеждане на Equinix Fabric, сочи финансовият отчет на компанията.

Equinix е обработила над 4 200 сделки с 3 100 клиента през изминалото тримесечие.  Заявено е солидно търсене на услуги и за четвъртото тримесечие и Equinix продължава да добавя капацитет. Налични са 11 нови проекта на ключови пазари като Франкфурт, Ню Йорк и Сингапур, както и 31 допълнителни мащабни проекта на 23 пазара и 16 държави.

Към момента взаимосвързаностите във водещата платформа на Equinix са над 414 000. През третото тримесечие компанията е добавила 7 800 взаимосвързаности и сега разполага с поне по една голяма облачна директна свързаност в 42 градски зони в целия свят, два пъти повече отколкото най-близкия конкурент.

Наблюдава се пиков трафик при Internet Exchange с ръст от 6% спрямо предишното тримесечие и с 30% сравнено с резултатите от предходната година до 21 терабита за секунда. Междувременно ръстът на трафика остава стабилен, сочат данните на компанията.

При Equinix Fabric също се наблюдава силен растеж, с по-високи резултати от средното в сектора. Над 2 800 клиента вече използват Fabric, като продажбите на допълнителни свързани услуги също растат, тъй като бизнесите търсят начини за диверсификация на своите крайни дестинации, а доставчиците на услуги интегрират Fabric в своите решения.

Стабилен е ръстът при Equinix Metal, където клиентите могат да внедряват физическа инфраструктура със софтуерна скорост, както и при Network Edge, като вече някои клиенти закупуват функционалности за виртуални мрежи в допълнителни зони. До края на годината Equinix очаква Network Edge да бъде наличен в 25 зони по света.

През септември Equinix разшири достъпа до Platform Equinix до 27-ма държава, чрез приключването на сделката по придобиване на GPX, с което навлезе на стратегическия индийски пазар. Двата центъра за данни в Мумбай формират локация с плътна мрежа от над 350 международни и местни компании, включително 6 директни свързаности към водещите доставчици на облачни услуги в света, както и стабилна мрежова екосистема.

Коментар