Японска фирма за тостери ще произвежда смартфони

Телефонът Balmuda е малък, овален, с изцяло заоблени форми
 (снимка: Balmuda)

Японска компания-производител на тостери се зае да произвежда смартфони, защото смята, че светът има нужда от компактни и овални устройства, лесни и удобни за човешките ръце. Сега достъпните на пазара модели са големи, ръбести и неудобни за обикновената човешка ръка, смятат във фирмата.

Телефонът „Balmuda” е малък, овален, с изцяло заоблени форми – с изключение, разбира се, на повърхността на дисплея. Работи под Android. Той няма отчетливи ъгли, а заоблени, заоблени са и ъглите на екрана. Гърбът също е овален – по-изпъкнал в средата и изтъняващ към периферията, разказва Arstechnica.

Този дизайн, според фирмата, е проектиран с мисъл за човешките ръце, за удобството, ергономичността. С овалните си форми той ляга доста по-естествено в дланта, отколкото плоските големи устройства с ръбести форми и огромен размер.

Компактността навярно си има своята цена. Фактът, че устройството има батерия 2500 mAh, навярно означава, че не работи особено дълго с едно зареждане. Освен това в най-широката си част е доста дебел – 13,7 мм. Все пак лесно влиза в джоба.

Появата на подобен модел може би ще се хареса на всички любители на малките телефони, които са много гласови онлайн. Практиката обаче показва, че компактните модели – такива като iPhone Mini – не се харчат особено на пазара.

Иначе основният продукт на японската фирма е тостерна фурна, проектирана на с  идеята за добавяне на малко водна пара в процеса на препичане. Потребителят налива малка чаша вода в горната част на уреда. Предполага се, че задушаването прави препечената филия много по-вкусна, защото тя остава по-влажна отвътре, а отвън се запечатва от препичането. Резултатът би трябвало да е съчетание от по-наситен аромат и по-силен вкус.

Дали обаче опитът в проектирането на тостери ще се окаже достатъчен за създаване на наистина сполучлив телефон – пазарът ще покаже. За съжаление джаджата ще е достъпна само в Япония.

Коментар