Genesis Selen 400 – слушалки за игра без компромиси

Безжичните слушалки Selen 400 дават свобода и удобство при гейминг
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Свобода на движение, красив дизайн и качествен звук – че какво повече може да иска човек от своите слушалки? Точно на тези условия отговарят безжичните Genesis Selen 400. Слушалките обещават съвместимост с широк набор от устройства – компютри и игрови конзоли като Nintendo Switch и Playstation 4.

Свобода на движение

Всички безжични слушалки имат това удобство, че позволяват на потребителя да се движи свободно и да не се оплита в кабели, та даже и да става и да се отдалечава, макар и не много, от своя компютър. Но това удобство си има своята цена – честото презареждане на батериите. Е, животът на вградената батерия в Selen 400 е до 15 часа. Това позволява на геймърите да играят доволно много време – навярно цяла нощ – повече от половин ден без нужда от презареждане.

И ако това не е всичко, то с помощта на USB приемника слушалките позволяват на играча да се отдалечава на разстояние до 10 метра от компютъра или игровата конзола.

Шик-дизайн

Красивият дизайн в червено и черно изглежда стилно. Пластмасовото външно покритие е съчетано с алуминиеви рамки, които осигуряват здравина и лекота. Наушниците с мека пяна, покрита с висококачествена кожа, карат слушалките да изглеждат стилно и висококласно. Лесно се нагаждат за всеки тип глава.

Проектирани са за възможно най-малкото усещане за натиск върху ушите, но в същото време добре изолират външните звуци от заобикалящата среда. Така, позволявайки на геймърите да се съсредоточат върху звуците, идващи от играта, се постига високо ниво на „потапяне” във виртуалната реалност.

Здравина и качествен звук

Заедно с хубавия външен вид слушалките са комфортни и леки. Движението е свободно – лекотата и здравата им конструкция осигуряват пълна мобилност.

Звукът се възпроизвежда от 50-милиметрови драйвери за всяко ухо. Технологията Stereo 2.0 прави така, че звукът да се усеща дълбок, наситен, плътен. Така играчите могат да чуват „врага” си лесно по време на игра.

Честотният спектър покрива пълния диапазон на човешкото ухо – от 20 Hz до 20 000 Hz, с прецизно възпроизвеждане на всички честоти. Импедансът от 32 ома на практика значи, че е спазен „златният” стандарт за качествените слушалки в днешно време.

Управление и микрофон

Отвън, отстрани на левия наушник, е разположен контролен панел с няколко копчета и отвора, където има бутони за увеличаване и намаляване на силата на звука, както и за изключване на микрофона. Там е разположен и портът за зареждане.

Самият микрофон е монтиран върху гъвкаво рамо, което се огъва с лекота и застава в желаната позиция без усилие – така че може да се насочва прецизно според нуждите и вкуса на потребителя.

Genesis Selen 400 – спецификации

  • Модел: Selen 400
  • Драйвери: 50 мм, динамични
  • Честота: 20 Hz – 20 kHz
  • Импеданс: 32 Ohms
  • Динамика: 108 dB
  • Свързаност: безжична, до 10 м (с USB приемник)
  • Съвместимост: PC, PlayStation 4, Nintendo Switch
Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар