Бюджетен Pixel 6а идва с по-малък OLED екран

Така изглежда бюджетният смартфон Pixel 6a, очакван на пазара след няколко месеца
(снимка: 91mobiles.com)

Pixel 6 на Google е на едва седмици, но това не спира слуховете за бюджетния му аналог. Някои издания за мобилни джаджи публикуваха предположения, че моделът 6а няма да има жак за слушалки.

За изтеклите в интернет изображения се смята, че са рендери на дизайна на Pixel 6a. Те показват, че моделът ще прилича на Pixel 6, включително лентата с камерата, четеца на пръстови отпечатъци в екрана и центрираната селфи камера. Но жакът за слушалки изглежда като да е „изчезнал”.

Малко се знае за спецификациите, въпреки че – според съобщенията – Pixel 6a ще бъде по-малък от своите колеги с 6,2-инчов OLED екран. Изглежда, че ще има двойна камера.

Но процесорната мощност е под въпрос. Въпреки че Google иска да рекламира персонализирания чип Tensor, не е сигурно дали компанията ще създаде евтин Tensor за модела 6a – или ще разчита на чипове на трети страни.

Все пак изданията за джаджи успокояват публиката, че 6a ще се появи след доста време, вероятно след няколко месеца, и има шанс дизайнът да се промени дотогава.

Коментар