Дават лаптопи на бездомниците във Великобритания

Бездомниците в Корнуол, Великобритания, ще получат лаптопи и достъп до интернет
(снимка: CC0 Public Domain)

Общинският съвет в Корнуол, Великобритания, е решил, че ще дава „на заем” лаптопи и таблети на бездомници и на всякакви други хора, които нямат достъп до интернет.

Инициативата, включваща благотворителната организация за бездомни „St Petrocs”, има за цел да помогне на всички, които са лишени от интернет-свързаност – нещо, което „много от нас приемат за даденост”, отбелязва BBC, позовавайки се на изявление на Съвета на Корнуол. Благотворителната организация се ангажира да осигури устройства наред с обучение за работата с тях.

Очаква се мярката да даде възможност на бездомниците и нуждаещите се да имат „достъп до работа и здравни услуги”, смята градският съвет. Според него, около 13% от жителите на Корнуол и региона никога не са използвали интернет – по данни от 2019 г. Една четвърт от възрастните нямат базови дигитални умения. Много от тях „нямат достъп до вида свързаност, който много от нас приемат за даденост”.

„Тъй като обучението, здравеопазването и други услуги стават все по-активни онлайн, жизненоважно е хората без дом да не бъдат изоставени”, добавя той.

В начинанието могат да се включат и други организации. При всички случаи от съществено значение ще е да се проследи въздействието на новата програма, казват инициаторите.

Коментари по темата: „Дават лаптопи на бездомниците във Великобритания”

добавете коментар...

  1. Мзск

    И като му свърши батерията къде ще го включи? В носа си ли (и почва да беснее за ток)))

Коментар