Nokia 3310 се превърна в торта за… рожден ден

Прочутият издръжлив панел на Nokia 3310 е направен изцяло от захарна глазура
(снимка: HMD Global)

HMD Global, домът на телефоните Nokia, отбеляза по нестандартен начин петия си рожден ден – с хиперреалистична торта във формата на култовата класика Nokia 3310 в червен цвят.

Финландската компания произвежда телефоните и смартфоните Nokia, включително обновената версия на емблематичния за марката Nokia 3310, както и свръхиздръжливия Nokia XR20, който може да се справи с всякакви предизвикателства – от потапяне във вода до изпускане на твърда повърхност от голяма височина.

Близо 40 часа са били необходими на популярната като майстор на шедьоврите от захар Мишел Уибоуо да създаде тортата Nokia 3310 в реален размер. Вътрешността е от шоколадов пандишпанов блат с маслен ванилов крем, а прочутият издръжлив панел на Nokia 3310 е направен изцяло от захарна глазура. Всеки от бутоните е изрязан и оформен до съвършенство, а впоследствие поставен индивидуално върху сладкия телефон.

Близо 40 часа са били необходими на популярната като майстор на шедьоврите от захар Мишел Уибоуо да създаде тортата Nokia 3310 в реален размер
(снимка: HMD Global)

HMD Global пусна на пазара Nokia 3310 с обновени дизайн и функции през 2017 г., с което очарова най-верните почитатели на марката. Специално разработеният интерфейс дава нов облик на обичаната класика, а телефонът предлага всичко, което феновете очакват от телефоните Nokia – от дългия живот на батерията и физическата издръжливост до легендарната „Змия”.

„За мен беше истинско удоволствие да превърна толкова емблематичен телефон в торта. Бяха нужни множество проби, за да го усъвършенствам, но съм изключително доволна от резултата”, споделя Мишел Уибоуо.

С Nokia 3310 във вид на торта HMD Global отпразнува 5-ия си рожден ден
(снимка: HMD Global)

Според проучване на Counterpoint, през второто тримесечие на 2021 г., марката Nokia остава втората по големина на пазарния дял в сегмента на телефоните с бутони с цели 18 процента. HMD Global е в Топ 5 на производителите на мобилни телефони в 39 държави по света, според IDC Mobile Phone Tracker за второто тримесечие на 2021 г.

Коментари по темата: „Nokia 3310 се превърна в торта за… рожден ден”

добавете коментар...

  1. :o)

    боже боже каква новина падам…

Коментар