Huawei MateBook 14s – висока производителност в тънко тяло

FullView дисплеят на MateBook 14s поддържа честота на опресняване до 90Hz
(снимка: Huawei)

Новият 14,2-инчов лаптоп Huawei MateBook 14s вече е достъпен на пазара в България. Ноутбукът носи характерните за линията интелигентна производителност, естетичен дизайн и иновативни функции за свързаност с различни устройства.

MateBook 14s идва с елегантно метално шаси, като профилът изтънява още повече към краищата. FullView дисплеят е чувствителен на допир, с резолюция 2,5K и съотношение на страните 3:2 за по-висока продуктивност.

Лаптопът използва 11-то поколение Intel Core процесор на стандартен волтаж, който осигурява висока производителност. Качеството на аудиото е силно подобрено с поддръжката на Huawei Sound и четири говорителя със субуфери и пищялки.

Клавиатурата на MateBook 14s е удобна за използване, като предлага ход на клавишите от 1,5 мм. Лаптопът може да работи с множество свързани устройства. Операционната система е Windows 10 Home с опция за безплатен ъпгрейд до Windows 11 Home.

MateBook 14s предлага забележителна производителност за своето тънко и леко шаси. Процесорът Core TGL-H35 i5-113000H е допълнен от Intel  Iris Xᵉ интегрирана графика, 16GB оперативна памет и 512 GB SSD. Специален високопроизводителен режим (Performance mode), може да се активира лесно чрез клавишната комбинация Fn+P, която „буства” CPU TDP до 45W. Вентилаторната система Huawei Shark Fin е допълнително надградена за по-ефективно и тихо охлаждане.

MateBook 14s идва с елегантно метално шаси, като профилът изтънява още повече към краищата
(снимка: Huawei)

Лаптопът се отличава и с дълъг живот на батерията, която е с капацитет 60Wh. В комплект с джобен 90W захранващ адаптер, може да работи активно в продължение на 3 часа след само 15-минутно зареждане. Адаптерът поддържа и технология за бързо зареждане Huawei SuperCharge, съвместим с определени смартфони и таблети на компанията.

Аудио технологията Huawei Sound прави своя дебют в MateBook 14s. В лаптопа е вграден масив от 4 говорителя, включващ две пищялки и 2 субуфера, благодарение на което звукът е с мощен бас и чисти високи тонове. Говорителите поддържат алгоритми на Huawei за възпроизвеждане на звуковото поле, за да емулират звук, идващ от всички страни около вас.

Четири микрофона от своя страна са в състояние да прихващат качествено звука от разстояние до 5 метра. Технологията за интелигентно шумопотискане прави ясен всеки звук. MateBook 14s идва и с технология Personal Voice Enhancement за елиминиране на околния шум докато идентифицира и прихваща гласа на потребителя, за да бъде ясен и чист при конферентни разговори.

Иновативната тактилна клавиатура с т.нар. Soft-landing Design и 1,5 мм ход на клавишите е удобна за писане. Сред останалите иновативни функции са бутонът за захранване с интегриран четец на пръстов отпечатък, лицево разпознаване и поддръжка на бързия Wi-Fi 6 стандарт.

MateBook 14s предлага забележителна производителност за своето тънко и леко шаси
(снимка: Huawei)

MateBook 14s съчетава естетичен и ергономичен дизайн. Металният финишинг с цвят Space Grey е много фин и цялото устройство тежи около 1,43 кг. Характерният FullView дисплей е заобиколен с 4 много тънки рамки, осигуряващи съотношение екран към тяло от 90%, като при това камерата е разположена фронтално, в рамката на дисплея. Съотношението на страните 3:2 благоприятства много типични за работа на лаптоп задачи, включително визуализирането на вертикално съдържание.

Дисплеят поддържа 100% от цветното пространство sRGB и може да пресъздаде 1,07 милиарда цвята, за живи изображения с гладки преливки. 10-точковият мултитъч дисплей позволява по-висока ефективност при изпълнение на различни задачи.

Дисплеят на MateBook 14s поддържа честота на опресняване до 90Hz, като с клавишната комбинация Fn+R може да се превключва между 60Hz за оптимизиране живота на батерията и 90Hz за по-гладки визуализации. Новият лаптоп предлага и двойна защита на зрението, като е сертифициран с TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) за минимизиране на синята светлина, и Flicker Free – за намаляване на трептенето. Налице е и сензор за околната светлина, според чиито резултати може автоматично да се регулира яркостта на дисплея.

MateBook 14s разширява възможностите за свързаност между различни устройства
(снимка: Huawei)

Лаптопът разширява възможностите за свързаност между различни устройства и поддържа интелигентна връзка с Huawei смартфони, таблети, монитори и други. Само с докосване потребителите могат да свържат лаптопа със смартфон, например новия Huawei nova 9, и да прожектират мобилния интерфейс върху екрана на лаптопа, използвайки едновременно две устройства от един екран. Можете да свържете MateBook 14s също с таблет и да го използвате като цифрово платно. Лаптопът може да се свърже и с безжични слушалки, а за наистина голяма работна площ – с Huawei MateView монитор.

Matebook 14s се предлага от Технополис, Техномаркет, Зора и партньорската мрежа на официалния дистрибутор Поликомп на препоръчителна цена от 2599 лева.

Коментар