Visa започва консултантски услуги за криптовалути

Visa вижда в криптовалутите огромна вертикална възможност за растеж
(снимка: CC0 Public Domain)

Visa започва да предлага нови консултантски услуги, за да помогне на своите клиенти да се ориентират в света на криптовалутите. Американската банка UMB първият клиент, който вече използва крипто-консултантските услуги.

Разплащателният оператор обяви, че неговата нова практика за консултиране относно криптовалути ще предлага съвети на финансови институции, търговци на дребно и други фирми за всичко – от въвеждането на крипто-технологии до проучването на т.нар. незаменими токени (NFT).

Решението на Visa свидетелства за сериозния ѝ ангажимент да навлезе по-надълбоко в крипто-индустрията. От 1 октомври 2020 г. до 30 септември 2021 г. компанията е обработила 3,5 милиарда долара в транзакции в цифрова валута чрез своите схеми за крипто-свързани карти, по думите на Никола Плекас, европейски лидер по криптовалутите във Visa.

„Някои от водещите борси имат милиони или, в някои случаи, десетки милиони потребители”, каза Плекас пред CNBC, добавяйки, че компанията позволява на потребителите да харчат своите криптовалути при над 80 милиона търговци.

Visa се надява, че нейните крипто-консултации ще помогнат за масово навлизане на цифровите валути. Подобно на конкурента Mastercard, фирмата вижда криптовалутите като ключова възможност за растеж, тъй като бизнесът ѝ се разширява в области извън традиционните плащания с карти.

„Криптовалутите за нас са огромна нова вертикална възможност за растеж. Ще продължим да се фокусираме върху развитието на този бизнес занапред”, каза Плекас.

Проучване на Visa разкри още, че 94% от потребителите й вече имат известно ниво на информираност относно криптовалутите, а близо една трета са използвали такава като инвестиционен инструмент или средство за обмен.

Коментар